• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
İstanbul`daki Hizbullah Soruşturması Tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102. maddesinden yararlanarak tahliye edilen ancak kısa bir süre sonra İslmai STK operasyonu kapsamında tekrar tutuklanan Hacı İnan ve beraberinde tutuklananlar hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından hazırlanan iddianamede Hacı İnan’ın Hizbullah örgütü üyesi olmaktan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Hacı İnan ile birlikte 8 sanık, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Hizbullah örgütü davası’ kapsamında tutuklu yargılanırken, tutukluluk süresini belirleyen CMK’nın 102. maddesinin yürürlülüğe girmesinin ardından tahliye edilmişti. 4 Ocak 2011 tarihinde tahliye edilen İnan, Terörle Mücadele Şubesi’nin 18 Ocak’ta İslami STK`lara yönelik operasyonlarda  tekrar gözaltına alınmıştı.

Hacı İnan ile birlikte gözaltına alınan oğlu Seyfülislam İnan, İlyas Kutulman, Mehmet Eşin ve Abdulbari Çelik, 21 Ocak’ta Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Savcı Hakan Karaali tarafından sorgulanan şüphelilerden İlyas Kutulman, Seyfulislam İnan ve Abdülbari Çelik serbest bırakılmış, İnan ile Eşin ise “Hizbullah örgütüne üye olmaktan tutuklanmıştı.

Savcı Hakan Karaali yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü soruşturmasını tamamladı. İddianamede, aralarında Hacı İnan ile oğlu Seyfulislam İnan’ın da bulunduğu 19 sanığın cezalandırılması istendi.

Savcı Karaali, şüphelilerden Bahattin Temel’in, “Hizbullah örgütünün yöneticisi olmaktan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istendi. Hacı İnan ve Seyfulislam İnan’ın da aralarında olduğu 18 sanığın ise “Hizbullah örgütüne üye olmaktan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir