• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
"Gönüllü İmamlardan Dezavantajlı Ailelere Gönül Köprüsü" projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Kaymakam Ömer Dereci başkanlığında düzenlenen toplantıya İlçe Müftüsü Kamil Oktay ve projede görev alan 10 imam katıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Kaymakamı Ömer Dereci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkezi'nin verilerinden yararlanarak tespit edilen 100 aileyle ilgilenmeleri için 10 gönüllü imam atadıklarını belirtti.

Dereci, "İlçemizde tespit ettiğimiz, yaşlılar, yoksullar, engelliler,  kimsesizler, öksüz ve yetim aileler gibi dezavantajlı grupların bürokrasiye girmeden kamu kurumları nezdinden ihtiyaçlarının giderilmesi, toplumda yalnız olmadıklarını hissetmeleri, çocukların başta sağlık olmak üzere eğitim sorunlarının giderilmesi gibi hedeflerle gönüllü imamlarımızı dezavantajlı ailelerimizle eşleştirdik. İlk etapta pilot uygulama kapsamında 10 imam 100 aile eşleştirmesini yaparak bir buçuk ay boyunca sahada projeyi uyguladık. İmamlarımız ve İlçe Müftümüzle koordinasyon içinde projenin geri dönüşümünü değerlendik."

Projede hedefledikleri faydaların çok daha fazlasını elde ettiklerini söyleyen Dereci, "Gönüllü olarak ailelerle ilgilenen imamların koordinasyonu ile dezavantajlı ailelerin hem kamu kurumları nezdin iş ve işlemleri onların talebine bırakılmadan çözüldüğü gibi ihtiyaç sahibi ailelere vatandaşların da yardımlarda bulunduğu gördük." ifadelerini kullandı.

Gönüllü İmamların telefonlarının 24 saat ailelere açık olduğunu, ihtiyaç duyduklarını an GÖNÜLLÜ İmama ulaşabildiklerini kaydeden Dereci, proje kapsamında aile sayısının 250'ye çıkarılacağını belirtti. (Sabri Acet-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir