• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
`Çevik Bir Meydanı` Utancından Kurtulmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı`nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, demokrasiye büyük darbe vuran, ülkemize ve milletimize haksız yere bedeller ödeten, kendisini milli iradenin üzerinde görme cüretinde bulunan Çevik Bir`in isminin İzmir`de bir meydana verilmiş olmasının utanç verici olduğunu söyledi.

Yıllardır süren bu utançtan İzmir`in bir an önce kurtulması gerektiğini savunan Kaplan, "28 Şubat döneminin en etkin ismi o dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir idi. Sincan`da tankların sokağa dökülmesi talimatını vermiş ve `Balans ayarı yaptık` açıklamasını yapmıştı. Vatandaşları fişleyen Batı Çalışma Grubunun kurucularındandı. 28 Şubat karanlık sürecinin baş aktörlerinden ve sembol isimlerinden biri olan Çevik Bir`in isminin İzmir gibi medeniyetin ve demokrasinin beşiği bir kentte böylesi bir meydana verilmiş olmasını kabul etmek mümkün değildir. Bu meydanın ismi, ülkesi ve milleti adına büyük bedeller ödeyen ve dönemin gerçek mağduru olan `Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı` olarak değiştirilmelidir. Bizler Saadet Partili gençler olarak bu teklifimizi içeren bir dilekçe ile meydanın bağlı bulunduğu Buca Belediyesi`ne başvuruda bulunacak ve talebimizi ileteceğiz." şeklinde konuştu.

Demokratik yolla hükümete gelmiş bir partiyi düşürmeyi büyük bir suç olarak nitelendiren Saadet Partili Kaplan, 28 Şubatın medya, siyaset ve yargı ayağının da davaya dâhil etmesi gerektiğine dikkat çekti. "15 yıl önce gerçekleştirilen postmodern darbe, beraberinde çok büyük zararlar getiren utanç verici bir darbedir. Hem askeri hem de sivil bir cunta tarafından gerçekleştirilen 28 Şubat döneminde on binlerce insan büyük sıkıntılar çekmiş, Türkiye`nin bu süreçte önemli ekonomik kaybı olmuş, 22 bankanın içi boşaltılmış, iç ve dış borç çığ gibi büyümüştür." diyen Gençlik Kolları Başkanı Kaplan, o dönemde milletin inançlarının birinci tehdit gibi gösterildiğini belirtti.

Darbenin gerçek nedeninin irtica paranoyaları olmadığının bugün anlaşıldığını dile getiren Mehmet Fatih Kaplan, asıl nedenin Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın Türkiye için çizmiş olduğu bölgesel ve küresel vizyon olduğunu vurguladı.

Saadet Partili gençler eylemin ardından Buca Belediyesi`ne giderek Çevik Bir Meydanı`nın isminin `Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı` olarak değiştirilmesi için hazırladıkları dilekçeyi yetkililere teslim etti. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir