• DOLAR 32.524
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2421.756
  • ...
Batman Valiliği'nden Sigara ve Uyuşturucu Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Valiliği'nden madde bağımlılığı konusunda yazılı açıklama yapıldı.  Açıklamada, madde bağımlılığına giden yolda ilk adımın sigara olduğu hatırlatılarak, "Valilik olarak verdiğimiz talimatlar gereğince; Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmaya göre, uyuşturucu madde kullananların tamamının öncelikle sigara kullandıkları ve daha sonra uyuşturucu madde kullanımına geçtikleri tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada, yapılan araştırmada çocukların öncelikle büyüklerinden veya arkadaşlarından görerek özentiyle sigaraya başladıkları ve daha sonra kötü arkadaş çevresinin onları uyuşturucu kullanımına yönelttiği belirlendiği kaydedildi.

Sigara kullananların % 97'sinin 18 yaş altında sigara kullanımına başladıkları tespit edildiği araştırmada, "Bu nedenledir ki 18 yaş altında bulunan çocuklarımızı ve gençlerimizi sigara illetinden koruyabilirsek uyuşturucu bağımlılığının da önüne geçilmiş olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Denetimler Arttırılacak
Çocukları ve gençleri sigara ve diğer madde bağımlılıklarından koruyabilmek için Valilik ve Belediyece gerekli çalışmaların başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Özellikle okullar çevresindeki büfe, kafe vb. yerlerin denetiminin arttırılması, buralarda öğrencilere tek tek veya paket halinde sigara satışının önüne geçilmesi, çalışmaların temelini oluşturmaktadır.

Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğünden personellerin katılımıyla oluşturulan ekip Zabıta Müdürlüğünün katılacak destek ekiple birlikte okullar çevresindeki öğrencilere hitap eden tüm işyerlerini denetleyecektir. Görülen eksikliklerle ilgili gerekli cezalar anında verilecektir." uyarısı yapıldı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir