• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Umut Kervanı Malatya`dan mağdur ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mağdur ve muhtaç ailelerin umudu olan Umut Kervanı Malatya, ekim ayında ihtiyaç sahibi ailelere umut olarak, çeşitli yardımlarda bulundu.

Malatya merkez ve kırsalında daha önce tespit edilen 110 aileye yardım ulaştırdıklarını söyleyen Umut Kervanı Malatya Temsilcisi M. Emin Yıldız, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini söyledi.  

Yıldız, "Ekim ayının ilk gününden başlayarak son gününe kadar, Malatya merkez ve kırsalında daha önceden tespit ettiğimiz 110 yetim, muhtaç ve mağdur aileye; nakdi, ayni, ayakkabı, et, elbise ve ev eşyası yardımında bulunduk. Bizler sadece hayırseverlerle muhtaç sahibi aileler arasında köprü vazifesini görüyoruz. Sizlerden gelen yardımları muhtaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Nitekim Hazreti Muhammed (sav) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: 'Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir. (Tirmizî, Kıyâme, 18) Rabbim hayırseverlerin hayrını kabul etsin.'" dedi.

Ekim ayında bin 100 TL nakdi, 560 TL ayakkabı, bin 600 TL giyim, bin 480 TL et ve 8 bin 500 TL ev eşyası yardımında bulunduklarını belirten Yıldız, yardımlara hız kesmeden devam edeceklerini ve hayırseverlere muhtaçlara ulaştırılması adına maddi yardımlarını esirgememeleri çağrısında bulundu.

Hayırseverlere destek çağrısında bulunan Yıldız, "Bizde kayıtlı bulunan yüzlerce yetim, muhtaç ve mağdur aile var. Siz Malatyalı hayırseverlerden beklentilerimiz kendilerine ulaşmakta sıkıntı çektiğimiz yetim, mağdur ve muhtaç bu ailelerimize destek vermeniz, desteklerinizin artarak devam etmesini talep ediyoruz. Biz hayır kuruluşları olarak sizle yetim, mağdur ve muhtaç aileler arasında köprü görevini yapıyoruz. Gelin bu ailelerimize sahip çıkalım ki Rabbimizin rızasına nail olalım ve ahirette Rabbimizin huzurunda hesabımızı kolay ve daha rahat verebilelim." İfadelerini kullandı. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir