• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Okullara kömür yerine taş dağıtıldığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta kış mevsiminin gelmesiyle soğukluk etkisini gösterdi. Kömürün üretildiği kent merkezinde, Yenimahalle'deki okul bölgesinde çuvalların içinde kömür yerine taş konulduğu iddiası, tepkilere neden oldu.

Çuvalların içine konulmuş siyah renkteki taşları ve birinci kalite kömürü karşılaştıran Şehri Nuh Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Hamid Günen, okullara kömür yerine taş dağıtıldığını söyledi. Görünüşte kömür gibi siyah olan taşın aslında kömür olmadığını anlatarak tepkisini gösteren Günen, olayı "hırsızlık" olarak nitelendirerek yetkililere çağrıda bulundu.

Yanmayan taşlardan dolayı öğrencilerin sınıflarda üşüyeceğini ifade eden Günen, "Bizim okullara kömür yerine yanmayan taş kömür gelmiş. Bu taşlar kazanda yanmıyor. Kazana nasıl atıyorsan, öylece çıkarılıyor. Çocuklarımız donuyor, kimsenin haberi yok. Gelin bu memlekete, çocuklarımıza, okullarımıza sahip çıkalım. Devlet hakkını veriyor ama biz bu hakkı çalıyoruz. Bizim okullara getirilen kömürler sahte taş kömürdür. Hırsızlar bunu getiriyor bize. Okul aile birliği başkanı olarak yetkililerimize çağrı yapıyorum: Lütfen el uzatıp bu işi durduralım." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir