• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Adıyaman'da 24. Sivil Anayasa ve Demokrasi Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Türkiye Gençlik Konseyi tarafından gerçekleştirilen "Sivil Anayasa ve Demokrasi Paneli"nin 24.üncüsü Adıyaman'da gerçekleştirildi.
Türkiye Gençlik Konseyi tarafından Adıyaman Belediye Konferans salonunda gerçekleştirilen panele Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda genç, dinleyici olarak katıldı.

 

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün oturumu yönettiği panelde, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Saadet Partisi GİK Üyesi Av. Bülent Kaya, panel öncesinde açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Türkiye tarihindeki anayasalardan bahsederek, ülkenin sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu, yeni anayasada insanların özgürlüklerinin sınırlandırılmaması gerektiğini söyledi. Türkiye Gençlik Konseyi Onursal Genel Başkanı Mehmet Ünalan ise, toplumun gençlik eksenli olduğunu, gençliğin ihtiyacının yeni anayasada karşılanması gerektiğini vurgulayarak, gençliğin toplumun geleceği olduğunu aktardı.
Üstünlerin hukukunun hüküm sürdüğü bir anayasanın var olduğunu belirten Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, Türkiye'nin bu mevcut anayasayı değiştirmek için önünde büyük bir şans olduğunu ve bu şansın değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Gençlik Konseyi Adıyaman Şube Başkanı Abuzer Karaca, yeni anayasa sürecine gençler olarak katkıda bulunmanın gayreti içerisinde olacaklarını ve insana insan olduğu için değer verdiklerini söyledi.

 

Panelin Oturum Başkanı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, mevcut anayasanın toplumun ihtiyacını karşılamayan ve geleceği olmayan bir anayasa olduğunu belirterek, bunu toplumun neredeyse tüm kesimlerinin dile getirdiğini söyledi.

 

Açılış konuşmaları sonrasında panelistler yerlerini alarak yeni anayasaya neden ihtiyaç olduğunu dile getirdiler. Toplumun tüm kesimlerinin yeni anayasa için büyük bir beklentiye girdiği bu atmosferin heba edilmemesi gerektiğini söylediler. Ancak, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ve Saadet Partisi GİK Üyesi Av.Bülent Kaya ortak görüş olarak birilerinin bu sürecin önünü tıkamak istediklerini ve yeni anayasanın yapılabileceğinden pek ümitli olmadıklarını belirttiler.

 

Panel, oturum başkanı Adıyaman Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün "Her şeye rağmen toplumun bütün kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap veren, özgürlükçü ve geleceği olan bir anayasanın siviller tarafından yapılabilmesi" temennisiyle sona erdi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir