• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
"Türkiye`nin sağlık alanında yerlileşmeye ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda düzenlenen akademik yıl açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında sağlığın, 16 yıldır üzerinde en çok hassasiyetle durdukları ve en çok yatırım yaptıkları alanların başında geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanelerini, sağlık hizmetlerindeki reformların zirvesi olarak gördüğünü belirtti. "Şu ana kadar şehir hastanelerinden hangilerini açtık; Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, Kayseri ve Elazığ'da altı şehir hastanelerini hizmete aldık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir ve Manisa'daki hastanelerin hasta kabulüne başladığını resmî açılışlarının yakında yapılacağını açıkladı.

"Sağlık eğitimine özel önem veriyoruz"

Türkiye'nin, sağlık turizminde ve yurt dışına sağlık hizmetleri sunma konusunda her geçen yıl daha da ileriye giden bir ülke olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki bu şehir hastanelerimizle birlikte sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yakalayacağız. Hamdolsun, her alanda olduğu gibi, sağlık alanında da artık biz başkalarına özenmiyoruz, onlar bize gıptayla bakıyor. Bunun için, ülkemizde hâlâ en gözde yükseköğrenim alanı olan sağlık eğitim-öğretimine özel önem veriyoruz" diye ekledi.

"Türkiye'nin sağlık alanında da hızlı bir millîleşme ve yerlileşmeye ihtiyacı var." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:  "Hastalıkların teşhisinden tedavisine, ilaçların moleküler düzeyde keşfinden klinik çalışmalarına ve üretimine, tıbbi cihazların geliştirilmesinden imalatına, her alanda bunu başarmalıyız. Bugün hâlâ hem ilaç hem tıbbi cihaz sektörlerimiz büyük ölçüde dışa bağımlıdır. Bundan kurtulmamız gerekiyor. Sağlık harcamalarımızın önemli bir bölümü, ürün veya lisans olarak ithal edilen ilaçlara, cihazlara ödenen paralardan oluşuyor. Bunları kendimiz geliştirip ürettiğimizde, hem sağlık ve sosyal güvenlik bütçemize binen yük azalacak, cari açık azalacak hem de ihracat yoluyla ekonomimize katkı sağlayacağız." (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir