• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Salça dolandırıcısı da türedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre, salça fabrikası sahibi Halit Gündüz, İzmir'den kamyonla Gaziantep'e gönderdiği 27 ton salçanın teslimat adresine götürülmediğini belirterek şoför hakkında suç duyurusunda bulundu.

İhbar üzerine yapılan araştırmada, salçaların büyük kısmının Mersin'e getirildiği belirlendi.

Bunun üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, salçaların kentteki toptancılar sitesinde bir iş yerine indirildiğini tespit etti.

Düzenlenen operasyonda, 21 ton salça ele geçirildi. Salçaları satın alan iş yeri sahipleri Suriye uyruklu A.E.S. ve A.S, gözaltına alındı.

Zanlıların ifadelerinden yola çıkan polis, salçaların satılmasına aracılık yaptığı iddia edilen A.E'yi de Adana'da yakaladı. A.E'nin bu kentteki iş yerinde yapılan aramada da 3 ton salça ele geçirildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından "güveni kötüye kullanma ve suç eşyasının satın alma" suçlarından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kamyon şoförünün ise arandığı öğrenildi. 

Mersin Emniyet Müdürlüğüne gelerek bulunan 24 ton salçayı teslim alan firma sahibi Halit Gündüz, gazetecilere, yaptıkları çalışma nedeniyle polis ekiplerine teşekkür etti. Gündüz, salçaların piyasa değerinin ise 220 bin lira civarında olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir