• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Cizre`nin tarihini konser ve defile olarak göstermek aymazlıktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Erkan Yavuz/DOĞRRUHABER

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve halkın inancını yansıtmadığı gerekçesiyle tepki gösterdiği  "defile"ye tepkiler gelmeye devam ediyor. Defile ve konser adı altında düzenlenen rezalete tepki gösteren Tesettür Seferberliği Platformu, (TESSEP) Cizre Temsilcisi Fatime Gül,  Cizre`nin değerleriyle bağdaşmayan etkinliği kınadıklarını belirtti.

“CİZRE'NİN TARİHİNİ KONSER VE DEFİLE OLARAK GÖSTERMEK AYMAZLIKTIR”

Evliyalar şehrinde düzenlenen etkinliğin çirkin olduğunu belirten Fatime Gül, “'Cizre tarihiyle buluşuyor'  adı altında konser ve defile düzenleniyor. İnsanlığın atası İnsanlığın atası Hz. Nuh'a, İsmail Ebul-İz El-Cezeri`ye, Melayê Cıziri, Feqîyê Teyran`a  ve birçok evliyaya ev sahipliği yapan Cizre'nin tarihini konser ve defile olarak göstermek aymazlıktır. Bu tür etkinliklerin hiçbir iyi niyet taşmadığı, toplumun ahlakını yozlaştırdığı, inanç değerlerini ifsaf ettiğine, gençlerin gidişatına etki ettiğine inanıyoruz. Cizre`nin maneviyatını, ilim ve ahlak şehri olması göz ardı edilerek ne İslam`a ne Kürt kültürüyle ne de Cizre`nin yaşam ve giyim tarzıyla alakası olmayan bu etkinliği Tessep olarak kınıyoruz.” şeklinde konuştu. 

“BU TÜR ETKİNLİKLER BİRER İFSAT PROJESİDİR”

“Bu tür etkinlikler birer ifsat projesidir. Gençleri dine İslama değerlerimize birer yabancı kılıyor.” Diyen Gül,  “Toplumu yozlaştırmak için ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor, bu şekilde manevi değerlerinden koparılan toplumlar ve nesiller huzur ve emniyetten de uzak kalıyor. Defile adı altında kadının toplumsal hayatta giyimi bu şekildeymiş gibi lanse edilmesi, günümüzdeki yozlaşmış ahlaki düşüklük ve davranışların toplum içerisinde sürüklendiği derin uçurumlara gidildiğinin göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir