• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
KYK burs başvuruları önümüzdeki günlerde açıklanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) burs desteği almak için başvuru yapan yüz binlerce üniversiteli sonuçların açıklanacağı günü beklerken, sonuçların 12 ya da 13 Kasım tarihlerinde erişime açılacağı belirtildi.

Burs başvurusundan; ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olup dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, yüksek lisans öğrencileri, ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler ile amatör milli sporcu olan öğrenciler yararlanabilecek.

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

2019 yılında burs ve kredi alacak lisans öğrencileri 500 TL, yüksek lisans öğrencileri 1000 TL ve doktora öğrencileri 1500 TL alacak. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir