• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
4 kişiyi öldüren 16 kişiyi yaralayan şahıs evde kazdığı sığınakta yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Çakırbey köyü yakınlarında 10 yıl önce, Van merkezden taziye ziyaretinden dönenlerin içinde bulunduğu minibüs uzun namlulu silahlarla taranmıştı. Kan davası nedeniyle gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş 16 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen R. Ş. (45) hakkında 10 sonra verilen kararda, 4 kişiyi öldürme suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, 16 kişiyi de yaralama suçundan 231 yıl hapis cezası verildi. R. Ş, annesine ait evde kazdığı sığınakta yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, 2 aile arasındaki kan davası nedeniyle meydana geldiği iddia edilen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Saldırı zanlısı olarak gözaltına alınan R.Ş, 7 yıl tutukluğunun ardından denetimli serbestlikle tahliye edildi.

Olayla ilgili davanın 29 Ağustos 2018'de görülen karar duruşmasında, sanık R.Ş'ye, 4 kişiyi "tasarlayarak öldürme" suçundan 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 16 kişinin yaralanmasından dolayı da 231 yıl hapis cezası verildi. Kararın ardından R. Ş'ye ulaşılamadı. Firari R.Ş'nin yakalanması için Asayiş Müdürlüğü'nde görevli polisler, 2 aylık bir çalışma yürüttü.

Bir metrekarelik sığınakta yakalandı

Polis ekipleri tarafından, Tuşba ilçesi Çakırbey Mahallesi'nde R.Ş'nin annesine ait evin de aralarında bulunduğu 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, R.Ş'nin annesi K.Ş.'in evinde yapılan aramada, oda içerisinde bulunan büyük bir sandık dikkat çekti. Polis ekipleri tarafından kaldırılan sandığın altında, yaklaşık bir metre derinlik ve bir metre genişlikteki sığınakta saklanan R.Ş, yakalandı.

Gözaltına alınan R.Ş, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir