• DOLAR 32.555
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2436.131
  • ...
Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kutlu Doğum Coşkusu Batman`da her yerde her kurumda devam ediyor. Nisan ayına girilmesinden bu yana hemen hemen her gün değişik yerlerde Kutlu Doğum etkinlikleri yapılıyor.
 
Batman İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri Kutlu Doğum münasebetiyle Batman Yeni Kültür Merkezinde bir dizi etkinlikler düzenledi. Etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve Batman halkı katıldı.
 
Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ve meali ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapması için Meslek Dersi Öğretmeni Zeynep Yazgan kürsüye davet edildi. Yazgan, Peygamber efendimizin dünyaya teşrifini kutlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Peygamberimiz üstüne düşeni en iyi şekilde yaptı. Şimdi sıra bizlerdedir. Bakalım O`nun örnek hayatından neler almışız göstermemiz gerekiyor. Bu mübarek ayın bize güzellikler getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmasının ardından Arif Nihat Asya`nın `Naat` adlı şiirini okuyan Zehra Çetinkaya büyük beğeni topladı. Okunan şiirin ardından Türkçe ve Kürtçe ilahiler okundu. Hz. Vahşi`nin Müslüman oluşu tiyatrosu ve Sema gösterisi yapıldı.
 
Program yapılan dua ile son buldu. Büyük beğeni toplayan programa yoğun bir katılımın olduğu ise gözlerden kaçmadı. (Halid Coşkun - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir