• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
Harabede Yaşam Mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİGNÖL - Yeşilyurt Mahallesi Özbek Sokak`ta 2003 depreminde yıkılan kerpiç bir yapının ayakta kalan tek gözünde geçen yıldan beridir yaşayan Cemile Akçay`ın (80) hikâyesi yürek burkuyor.
 
Çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan tek güzlü, elektriği ve suyu olmayan bir harabede yaşam mücadelesi veren Cemile nine, geçen yıldan beridir harabe evde yalnız başına yaşıyor. Cemile Nine hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını belirterek komşuları, "Bildiğimiz gelini tarafından istenmemiş. Geçen yıl evlenen torunu da Cemile ninenin evine yerleştiği için sokakta kalmış. Komşulardan kim bir kap yemek verirse onunla idare eder. Hiç kimseden de bir şey istediğine de şahit olmadık" diyor.
 
Kış Boyunca Harabede Yaşadı
Kış boyunca yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan harabede komşuların verdiği yakıtla idare eden Cemile nine, geçtiğimiz aylarda yaşadığı bir kaza sonucu da ayağını kırmış. Hiçbir sosyal güvencesi olmadığı ve sahip çıkanı olmadığı için aylarca bu sızıyla yaşamış. Cemile nine, her ne kadar "Ben iyiyim" dese de halen ayağında sekmenin olduğu görülüyor.
 
Valilik Tek Gözlü Bir Ev Yapsa…
Son yılların en sert kışını harabede geçiren Cemile nine bir ince kilim, eski bir soba ve bir yorgandan başka hiçbir şeye sahip olmamasına rağmen sürekli Allah`a şükredip "Hiçbir eksiğim yok" deyip, hiç kimseyi suçlamıyor. Devletin kendisine bağladığı 3 aylık maaş ile geçinmeye çalıştığını söyleyen Cemile nine, "Güvenli olsun, tek gözde olsa bir evde yaşamaya razıyım" diyor.
 
Kızılay Sıcak Aş Verecek
Zor şartlar altında yaşamına tanık olduğumuz Cemile ninenin durumunu Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş`a bildirdiğimizde "Biz böyle günler için varız" diyerek hemen yardım için kolları sıvadı. 1 aylık kuru gıda ve kahvaltılık paketi hazırlayan Savaş, sıcak aş ile beraber Cemile ninenin kapısını çalarak yardımları teslim etti. Savaş, Cemile ninenin günlük sıcak aş ve kuru gıda ihtiyaçlarını Kızılay olarak karşılayacaklarını söyledi. (Nihat Kanat - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir