• DOLAR 32.522
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2425.22
  • ...
Kadınlar Sıvacı Olarak Sigortalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nin (AYAMDER) kahvaltılı toplantısına katılan Adana Sosyal Güvenlik Kurumu SGK İl Müdürü Muhammed Gerçek, yapı sektörünün sıkça yaşadığı sorunları dinledi.

Yapı sektörünün başlı başına bir motor gücünü oluşturduğuna dikkat çeken Gerçek, Müteahhitlere hitaben; "Sizler ekonomiye güç katıyorsunuz, siz hareket etmeden bu çark dönmüyor" dedi.

300 Kadın Sıvacı Olarak Sigortalandı
Çeşitli uyarılarda da bulunan Gerçek; inşaatlarda yaptıkları incelemede, yaklaşık 300 kadının 'Sıvacı' olarak sigortalandığını, bu kişilerin bir çoğunun müteahhit yakını olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. "Bunu yapmayın" diye uyaran Gerçek, "Temizlik ve yemek yapan bayanlar inşaat da çalışıyor gösterilmektedir. Yeşil kartlıları çalıştırmayın. Sahte sigorta ciddi bir konu. Tespit ettiğimizde başınız ağrır. Biz kimsenin savcılık önüne çıkmasını istemiyoruz. Hep birlikte mücadele ederek bunları rahatlıkla önüne geçebiliriz. Bizim görevimiz size yardımcı olmak" diye konuştu.

AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık' da dernek hakkında SGK İl müdürü Gerçek'i bilgilendirirken, "Tek amacımız üyelerimizi iş hayatında karşılaştıkları sorunlarını çözerek onları rahatlatmaktır" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir