• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
"Kudüs dünyaya hükmedecek bir merkezdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burak Mukaddes Mekânları Tanıtma ve Kültür Derneği Hanımlar Komisyonu Başkanı Saadet Gelembe, Kudüs'ün Allah'a uzanan bir yol ve bütün peygamberlerden kalan bir miras olduğunu söyleyerek, "Kudüs dünyaya hükmedecek olan bir merkezdir." dedi.

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa bilincini canlı tutmak, işgal altındaki  topraklara ve orada yaşayan Müslümanlara sahip çıkmak için çalışmalar yapan Burak Mukaddes Mekânları Tanıtma ve Kültür  Derneği, bayanlardan oluşan 320 kişilik bir gruba hem boğaz turu yaptırdı hem de Kudüs'ü anlattı.

"Kudüs'e yapılacak en büyük iyilik Kudüs'e gitmektir" şiarıyla Kudüs turları düzenleyen ve Kudüs bilincini canlı tutmak, Mescid-i Aksa'yı anlatma fırsat oluşturmak adına "Fethedilen Şehirden Fethedilecek Şehre" ismiyle hanımlara yönelik 320 kişilik İstanbul Boğaz turu organize eden Burak Derneği, Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla Valide Sultan isimli gemiyle boğaz turuna çıkarak, hem boğaz, hem de Kudüs anlatıldı.

"İlahi mesajın doğduğu toprakları tanımak zorundayız"

İlahi mesajın doğduğu toprakları tanımak zorunda olduğumuzu ve küffarın elindeyken bile peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) namazda 17 ay boyunca Kudüs'e yöneldiğini hatırlatan Burak Mukaddes Mekânları Tanıtma ve Kültür  Derneği hanımlar komisyonu Başkanı Saadet Gelembe, bu beldenin Allah (Celle Celalüh) katında çok değerli olduğunu söyledi.

Gelembe, "Allah (Celle Celalüh) Kur'an-ı Kerimde gayret edenlerin karşılığını vereceğini belirtiyor. Kâfirlere de çalıştıklarını belirtiyor. Bize düşen Kudüs için çalışmaktır. Zira Allah (Celle Celalüh) şerri asla baki kılmaz. Batıl için çalışana karşılığını veriyorsa hak için çalışana misliyle verir. İnşallah bunu unutmadan hak için çalışanlardan olacağız" diye konuştu.

"Siyonistler Kudüs'ü hiç unutmuyorlarsa bizde unutmayacağız"

"Sizler burada ümmetin annelerisiniz" diyerek gemide bulunan kadınlara hitap eden Gelembe şöyle konuştu:

"Ey ümmetin anneleri! Sabırla tohumunuzu ekin, evlatlarınız sizin tohumlarınız. Tohumlarınızı büyütmeye çalışan bahçıvanlar olun. Onlara zarar verecek otlardan, etnik sebeplerden koruyun ve iman suyuyla, Kur'an ile sulayın. Onları fetih ninnisiyle büyütün ki davalarının hoş sedası önce kulaklarına sonra yüreklerine işlesin ve davanın birer fidanı olarak yeşersinler. Çünkü bu dava bizim evlatlarımızla vücut bulacaktır. Allah (Celle Celalüh) sizin bu emeklerinizi görecek ve siz de buna şahit olacaksınız. Allah (Celle Celalüh) için bu yolda sebat edin. Aksa bilincini bütün mekânlara taşımak için çabalayın. Şu anda gezi yaparak helal dairesinde eğleniyoruz ama yine de aklımızda aksa var. Her zaman her yerde Kudüs'ü düşünebiliriz. Çünkü israil siyonisti diyor ki, 'Ey Kudüs seni unutursam elim kurusun, seni unutmam' diyor. Ama biz unutuyoruz hiçbir zaman unutmuyorsa bizde unutmayacağız!" (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir