• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Oslo`da Salon Peygamber Sevdalılarına Dar Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
NORVEÇ - Muhammedî Sevda, geçen yaz gerçekleşen katliamdan ötürü adı olumsuzluklarla anılan Oslo`yu da kapsamına aldı.
 
Birçok kişinin ayakta izlediği program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken, Bediüzzeman Camii Başkanı Mehmet Selman`ın davetlileri selamlama konuşması sonrası, Avusturya`dan Vahdet İlahi Grubunun Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahileriyle devam etti.
 
O`nu Tanımak Hayatın Bir Parçası
Programda bir konuşma yapan Bediüzzaman Camii imamı Molla İbrahim, Peygamberin (sav) Allah`ın (cc) yanındaki değerine değinerek, "Peygamberi anlatmak, onu tanıtmak elbette ne bir güne sığar ne de dar bir zamanda hakkı verilebilir" diyerek O`nu tanımayı, hayatın bir parçası olarak kabul görmenin gerekliliğini vurguladı.
 
Peygamberi Sevmek Allah`ı Sevmektir
Allah`ın (cc) Peygamber (sav) hakkındaki sözlerini hatırlatan İbrahim hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ya Muhammed biz seni yetim bulup barındırmadık mı? Seni doğru yola iletmedik mi? Seni fakir bulup zengin etmedik mi? Senin göğsünü biz açmadık mı? Senin sırtındaki ağır yükü hafifletmedik mi? Senin adını biz yüceltmedik mi? Ben ne zaman anıldığımda senin ismin de benim ismimle beraber anılacaktır. İşte müminler, Allah`ın bu kadar değer verip yükselttiği sevgili Peygamberini sevmek Allah`ı sevmektir. Allah gafur ve rahimdir, biz de onun Peygamberinin ümmetiyiz, sevdalılarıyız. Onu sevin ki Allah da sizi sevsin."
 
Sürpriz konuşmacı olarak programa katılan Yahya Yılmaz ise, konuşmasıyla davetlileri adeta Asr-ı Saadet`e götürdü. Zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden olan bir sohbet yapan Yahya Hoca, kendisi de gözyaşlarına hâkim olamadı.
 
İslam Medeniyetinin Temelinde Kardeşlik Yatmaktadır
"Değerli kardeşlerim ve değerli bacılarım. Bu muhteşem günde yer ve gök ins ve cin buna tanık olsun ki; bizler Hz. Muhammed (sav) sevdasını her şeyin önüne almış İslami bir yapının ahlak ve medeniyet kültürüyle yoğrulmuş imanlı insanlarıyız" diyerek başladığı konuşmasına, bütün dünya ve insanlığa seslenerek şöyle devam etti: " Ve yine bütün dünya ve bütün insanlık şunu iyi bilmelidir ki peygamberimiz efendimiz Muhammed Mustafa`nın (sav) 1400 küsur yıl önce açmış olduğu insani ve İslami medeniyetinin temelinde barış huzur sükûnet ve kardeşlik yatmaktadır. Bizler de o sevdanın ve o kutlu çizginin takipçileri olarak bu gününe dek Peygamberin (sav) şefkat merhamet barış ve kardeşlik projesini, malımızla-canımızla ve enerjimizle-ruhumuzla bu sevda ile insanları tanıştırmaya ahd etmiş bir medeniyetin mimarlarıyız."
 
İnsanlık Sizleri ve Bizleri Bekliyor
İslam öncesi karanlık çağda işlenen cürümlerden örnekler vererek kız çocuğuna sahip olmanın nasıl büyük bir ayıp sayıldığını ve babası tarafından kendi eliyle gömülen bir kız çocuğunun olayını göz önüne seren Yahya hoca, günümüze dönerek, "Evet, insanlık sizleri ve bizleri bekliyor. Zira Avrupa medeniyeti bize hiç bir şey vermedi. Kan, acı ve kayıptan başka bir şey görmedik. Hiç huzurlu bir aile yok, çocuklarımız elden gidiyor. Ailer dağılıyor ve karanlık çağa geri dönülüyor" diye konuştu.
 
Hoş Geldin Ya Resulallah!
İslam coğrafyasının durumu hakkında da bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti: "Uzun zamandan beridir kan, gözyaşı, ihtilaf ve işgaller, İslam coğrafyasındaki dedikoduları körükleme noktasındaki batı emperyalizminin ve işgalci güçlerinin ve de müstekbir ve tağutlarının sunmuş olduğu projelerin hiçbirinde İslam ümmeti ve insanlık; huzur, güven, sükûnet ve kardeşlik bulamamıştır. Bundan dolayı diyoruz ki hoş geldin ya Resulallah!"
 
Tek Kurtuluş Adresi Allah Resulü
Ezilmiş dağılmış umutsuz olan bu gariban ve mustazafların tek kurtuluş adresi Allah Resulü Muhammed`in (sav) muhabbet ve sevgisine odaklanmış olan kutlu sireti ve onun sünnet-i seniyyesi olduğunu ifade eden Yılmaz: "Değerli mü`minler, değerli ağabeylerim ve bacılarım Allah (cc) sizlerden razı olsun. Sizleri Resulü Ekrem`in şefaatine nail olmuş bahtiyar kulları arasında ilhak eylesin. Sizleri kıyamet gününde Allah Resulü`nün havz-ı kevseri etrafında birleşmeyi Cenab-ı Allah nasip etsin inşallah" diyerek konuşmasını tamamladı.
 
İbrahim Hoca`nın yaptığı vahdet duasıyla sona eren programa katılan Oslo`daki çeşitli Kürt ve Türk İslami teşkilatlarının temsilcileri memnuniyetlerini dile getirdiler.
(Veysel Kaya - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir