• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Bizim andımız İstiklal Marşıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Danıştay'ın öğrenci andı kararına değindi.

"Siyasi hırslar uğruna bu ülkenin gençlerinin kardeş kavgasına sürüklenmesine fırsat vermeyeceğiz. Danıştay'ın andımız kararı sonrasında şahit olduğumuz manzaralar kararlılığımızı daha da artırmıştır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu metin milletin kültür anlayışını ortaya koyan bir metin değildir. Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir. Bizim andımız İstiklal Marşıdır. İstiklal Marşımız'dan daha güçlü bir ant olabilir mi? Danıştay'ın kararını iyi niyetli görmüyorum. Ana muhalefet lideri çıkmış bir TV kanalında o İstiklal Marşı'nı bile bilmez diyor. Çok zavallı bunlar. Kendisi bir keresinde öyle bir yanlışa düştü ki rezil etti.

Erdoğan, "Koca koca adamlar siyah önlükler giyip, aynı zihniyet, koca koca kadınlar yarım yamalak ezberleriyle ant okumaya yeltenip milletin karşısında kendilerini rezil kepaze ettiler. Hepsi birbirinden utanç verici bu hadiselerin çoğunun siyasetin değil psikiyatrinin konusu olduğunu düşünüyorum. Bu CHP zihniyeti bunları yapmadı mı? Sadece şu Fatih Suriçi'nde yüzlerce mescidi bunlar kapatarak ahır haline getirmişlerdir" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir