• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...

Ankara Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısında tüm üyelerin oy birliği ile aldığı kararla, 1 Kasım-31 Aralık 2018 tarihleri arasında ASO tarafından verilen tüm belge ve hizmet ücretlerinde, kampanyadaki yüzde 10 yerine, beklenilenin iki katı oranında yüzde 20 indirim uygulanacak.

ASO Meclisinin oy birliği ile aldığı kararı değerlendiren ASO Başkanı Nurettin Özdebir, programın açıklandığı 9 Ekim tarihinde bu mücadeleyi desteklediklerini ve ASO olarak katılacaklarını açıkladığını hatırlatarak, "Bu süreçte de tüm üyelerimizden mücadeleye destek istemiştik ve büyük oranda katılım da gerçekleşmişti. O tarihten sonra yapılan ilk meclis toplantımızda yönetim kurulumuzun teklifiyle meclisimiz yüzde 20 indirim kararı aldı. Topyekûn dayanışma ile bu sorunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum." dedi.

Enflasyonla mücadelede popülist politikalardan uzak, üretime dayalı ekonomi ile geçici değil kalıcı çözümler ve politikalar ortaya konulması gerektiğini de vurgulayan Özdebir, "Enflasyonun yükselmesi çok kolaydır ancak düşüş sürecinin gecikmeli olacağı unutulmamalıdır. Enflasyon trendinin gelecek dönemlerde aşağı yönlü hareketi makro ekonomide dengelenmeyi hızlandıracaktır. Özellikle enflasyonun çözümü noktasında hane halkı odaklı olunması, yani enflasyonun düşeceğine kamu otoritesinin vatandaşları inandırması gerekir. Bu gerçekleştiğinde enflasyonda başarı şansı daha da artacaktır. Piyasa kuralları çerçevesinde hareket edilmesi ve olumlu haber akışı ile birlikte sadece enflasyonda değil bütün makroekonomik değişkenlerin dengelenme ve düzelme sürecinin daha da hızlanacağı kanaatini taşıyorum." diye konuştu. (İLKHA)