• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
Evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te internet üzerinden tanışarak evlenme vaadiyle kente çağırdıkları kişilerden başlık parası ve altın alarak dolandırdıkları iddiasıyla 10 şüpheli, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte son bir ayda polise başvuran 6 kişinin başka şehirlerden evlenmek için geldiklerini, fakat evlenecekleri kadınların yüklü bir miktarda başlık parası ve altınları alarak kayıplara karıştığını söyleyerek şikayette bulunduğu belirtildi.

Şikayetler üzerine polisin altınların alındığı kuyumcuların güvenlik kameralarını incelemeye aldığı ve yapılan çalışmanın ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlediği bildirildi.

Operasyonda evlenme vaadinde bulunan E.B. ve ailesi olarak tanıştırdığı M.Ş, G.B, P.Y, H.Ç, A.Ç, M.A, Y.K, S.K, ile M.D'yi isimli şüphelilerin gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin bir ayda 6 kişiyi toplam 150 bin lira dolandırdıkları belirlendiği belirtilen açıklamada, gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerin ardından da adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ünün "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklandığı, 6'sının ise serbest bırakıldığı kaydedildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir