• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yusufi Ramazan Kalkan`ın fedakâr ninesi defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hassasiyetleri dolayısıyla yıllardır cezaevinde bulunan Ramazan Kalkan'ın ninesi Fatma Kalkan, birçok zorluğa katlanarak tek başına büyüttüğü torununu göremeden hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan ve birkaç gün önce İzmir Torbalı Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Kalkan için merkez Bağlar ilçesindeki Hazreti Muhammed Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Yakınları ve sevenleri tarafından Yeniköy Asri Mezarlığı'na defnedilen Kalkan, ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Fatma Kalkan'ın oğlu Osman Kalkan, annesinin, bin bir zahmetle büyüttüğü ve şimdi cezaevinde olan yeğenine hasret dünyadan göçtüğünü söyledi.

Kalkan, "Annem, Ramazan için 24 senedir bütün cezaevlerini gezdi. Bingöl, Adıyaman, Siirt, Mardin, Batman ve Diyarbakır'daki cezaevlerine gitti. Annem, 'Ramazan!' diyerek can verdi. Cezaevi müdüründen davacıyız ve şikâyette bulunacağız. Ramazan'ın, ninesinin defnine, mezarının başına dahi gelmesine izin vermiyorlar. 'Gönderemeyiz.' diyorlar. Annemin yoğun bakımda olduğuna ve ölüm riskinin yüksek olduğuna dair raporu bir hafta öncesinden göndermişim, yine de gelmesine izin vermediler. Bu, adalet değildir. Çocukluğundan beridir Ramazan'a annem bakıyor. Biz, adaletin gelmesini istiyoruz." dedi.

"Annem gözü açık gitti"

Yeğeni Ramazan'ın yanlarında olmasını çok istediklerini anlatan Kalkan, şunları söyledi: "Annem gözü açık gitti. Artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Ramazan'ın buraya gelmesi için başvuru yaptık. Defin işlemleri için saati ve günü vermiş, her şeyi fakslamışız. Yine de göndermediler. Taziyeye gelmesini istiyoruz. Bugün bilgi almak için aradım. 'Ramazan Kalkan'ın ninesi vefat etmiş, onu gömeceğiz. Ramazan'ı gönderecek misiniz?' diye sordum. 'Belli değil.' dediler. Zulüm hiçbir yerde cevapsız kalmaz. Allah büyüktür, bizler sabredeceğiz."

Defin işlemlerine katılarak acılı aileye başsağlığı dileyen 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Sabaz ise Yusufi mahkûmlara yönelik zulmün hâlâ devam ettiğini dile getirdi.

Bu zulümlerin tarihe not olarak düştüğünü kaydeden Sabaz, "Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: Bu zulmün, hasretin ve sorunların çözülüp, Yusufilerin de diğer insanlar gibi hak ettikleri yaşantıyı yaşamalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kalkan ailesi, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki Şaklat Taziye Evi'nde taziyeleri kabul edecek. (Hamza Adiyaman, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir