• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Diyarbakır Valiliği operasyonların bilançosunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri sınırında 29 Ekim-2 Kasım arasında düzenlenen operasyonların bilançosu açıklandı.

29 Ekim Pazartesi günü saat 19.00'da başlayan operasyonlarda aralarında arananlar listesi gri kategoride bulunan; Amed eyaleti kendal alan sorumlusu İlyas Karakoç'unda bulunduğu 4 PKK'linin öldürüldüğü belirtilen Valilik açıklamasında, söz konusu operasyonların 2 Kasım itibariyle bittiği ifade edildi.

Açıklamada, "BTÖ mensuplarının üzerinde ve 4'ü dolu, 10'u boş olmak üzere toplam 14 sığınak içerisinde; 2 adet M-16 P.Tf., bir adet AK-47 Kaleşnikof P.Tf., bir adet Sarsılmaz marka tabanca, 14 adet M-16 P.Tf şarjörü, 10 adet AK-47 Kaleşnikof P.Tf. şarjörü, bir adet tabanca şarjörü, 113 adet M-16 P.Tf. fişeği, 122 adet AK-47 Kaleşnikof P.Tf. fişeği, 8 adet el bombası, 2 adet telsiz, bir adet el dürbünü, 4 adet gece görüş cihazı, bir adet kamera, bir adet optik cihaz, 3 adet radyo, bir adet ses kayıt cihazı, bir adet hafıza kartı, bir adet güneş paneli, 3 adet telsiz anteni, bir adet akü, bir adet 4'lü pil bloğu, 28 adet büyük pil, 59 adet kalem pil, 125 metre kablo, 2 adet cam kavanozda hazırlanmış  EYP düzeneği, 3 adet kullanıma hazır basmalı düzenek, 2 adet bir kutu içerisinde saatli düzenek, 4 adet palaska, 3 adet sırt çantası, 16 adet şemsiye, 15 adet kütüklük, çok sayıda giyim, yaşam, ve örgütsel döküman ele geçirilmiştir." denildi.

Operasyonel faaliyetler neticesinde ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alındığı diğer malzemelerin ise Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edildiği kaydedildi.

Kaçak elektrik kullananlar hakkında yasal işlem yapıldı

Açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: "Operasyon bölgeleri içinde bulunan köy ve mezralarda; Diyarbakır Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) ekipleri tarafından yapılan kontrol neticesinde, kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 51 konut sahibi hakkında yasal işlem yapılmıştır."

Yürütülen istihbari çalışmalar hakkında da bilgi verilen açıklamada, "Diyarbakır ili olmak üzere metropol illere eylem yapmak üzere gelen 3 BTÖ mensubu, Dicle ilçesinde üzerlerinde bulunan bir adet  AK-47 Kaleşnikof P.Tf., 4 adet el bombası, 2 adet saat, 48 adet fünye, bir adet avo metre, bir adet el dürbünü, 2 adet cep telefonu, 3 adet sim kart, 5 adet entegre düzeneği  ve örgütsel dökümanlar ile birlikte sağ olarak ele geçirilmiştir." denildi. (İLKHA)

 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir