• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Tamamlanamayan cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılından bu yana yapımı devam eden ve tamamlandığında Adıyaman'ın en büyük ibadethanesi olacak olan Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Camii'ni yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Elçi, mahallelerindeki caminin tamamlanması için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Tamamlandığında Adıyaman'ın en büyük camisi olacak

3 bin metrekare alana sahip yapı 850 metrekare ibadet alanı ile Merkez'deki en büyük cami olma özelliğine sahip olacaktır. Çalışmalarımızın hızlı ilerlemesi ve caminin bir an önce ibadete açılabilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Elçi, "Bu camimiz beş senedir devam etmektedir. 3 bin metre kare alana sahip olan camimizin ibadet alanı 850 metrekaredir.  850 metre kare alan vatandaşların desteği ile şu ana kadar bitirilmeye çalışıldı.

Şu anda yapımı durmuş vaziyettedir. Para ve imkânlar olmadığından sıva yapımı da durdu, sıvacı ustaları şu an çalışmıyor. Camimizin çevresinde binalar var ancak pek destek çıkan yoktur. Adıyamanlı iş adamlarından ve ya hayırseverlerinden şu ana kadar bir işe bir el atan olmadı. Sadece İstanbul'dan bir vatandaşımız bu işe el attı. Ve kendisinin kim olduğunu açıklanmasını istemdi. 70 ton'a yakın demir ile bin mikâpta beton göndererek yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalar durmuş durumda"

Çalışmaların ekonomik nedenlerden dolayı durduğunu dile getiren Elçi daha sonra şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşların verdiği 100 lira 200 lira gibi küçük paralar ile camimizi bu seviyeye getirdik. Şu anda ise inşaat durmuş vaziyettedir. Yurt dışı ve yurt içinde bulunan iş adamlarına ve hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Camimizin böyle yarım kalmasını istemiyoruz. Bizler sadece bir aracıyız. Bizim burada herhangi bir alıp vereceğimiz bir şey yoktur. Biz sadece Allah rızası için sizlerin destek olmasını istiyoruz. Bizlere destek olursanız, bizler de bitirmek için gayret göstereceğiz."

Camimizin kız ve erkek olmak üzere iki ayrı Kur'an kursu var. Caminin alt kısmında bulunan bu kurslarımız şu an için faaliyette değildir. Camimizi bir an önce tamamlarsak Kur'an kurslarımızı da faaliyete geçireceğiz. Bundan dolayı bizler iş adamlarımızdan hayırseverlerimizden katkıda bulunmalarını istiyoruz.

Sıvacılar para olmadığı için işi bırakmak zorunda kaldılar çünkü onlarında ailelerini geçindirmeleri gerekiyor. Şu durumda günlük 2 bin lira sıva parası gerekiyor. Sıva işi ise 3 ay sürecektir. Bu seviyeye fakir insanların yardımı ile bu seviyeye getirdik. Hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz." (Cemil Özdaş - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir