• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
"Ailenin değerini bir kere daha hatırlamaya ihtiyacımız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının "Biz Bir Aileyiz" projesi kapsamında konferanslar zincirinin 37'ncisi Mardin'de yapıldı. Mardin İl Müftülüğünce organize edilen konferansa merkez ve ilçelerinde görev yapan din görevlileri ve aileleri katıldı.

Bir otelde düzenlenen "Biz Bir Aileyiz" konferansı, Artuklu İlçe Vaizi Mehmet Emin Beliktaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek'in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Selamlama konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, "Biz Bir Aileyiz" konulu konferansını verdi.

Evlilik, aile içi sorunlar, çözüm yolları ve aidiyet bilinci konusunda sunumlar yapan Martı, ailenin önemine işaret etti, "Bugün ailenin değerini bir kere daha hatırlamaya ihtiyacımız var." dedi.

"Bugün maalesef aile problemlerinin çok fazla arttığını görüyoruz"

Ailenin asla vazgeçilemeyecek bir kurum olduğunun altını çizen Mantı, ailenin hayatta karşılığı hiçbir hazineyle ödenemeyecek kadar kıymetli olduğuna dikkat çekti.

Mantı, "Biz tek başına yaşayanlara acırız. Gençlerimizi biran evvel evlendirelim de yuvaya kavuşmasını isteriz. Çünkü biz ailenin değerini biliriz. Bir insan kalabalıklar içerisinde yalnızsa, ailesiz ise ona destek olmak isteriz ama çoğu zaman kendi ailelerimize yeterince yatırım yapmayız. Kendi ailelerimiz günlük hayat içerisinde hayatın telaşı ve koşuşturması içinde bazen yeterince bizim ilgimizi ve sevgimizi hissedemezler. Bugün maalesef aile problemlerinin çok fazla arttığı, ailelerimizin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir zamanda hepimizin hem bey efendilerin hem hanım efendilerin ailenin değerini bir kere daha hatırlamaya ihtiyacı var." dedi.

"Bir insanın imtihanı ailesiyledir"

Ailenin çok büyük bir nimet olduğunu ve her nimet gibi ailenin bir imtihan olduğunu kaydeden Mantı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiç kimse eşimizden daha yakın ve daha sevgili olamaz. Hiç kimse anne babamızdan daha kıymetli daha fazla hürmete layık olamaz. Hiç kimse evlatlarımızdan daha sevgili, sevimli, daha şefkate ve merhamete muhtaç olamaz. Dolayısıyla bizim ailemiz için ne yaptığımızı bir kere daha sormaya ve aile için emek vermeye kararlı olmaya ihtiyacımız var. Aile çok büyük bir nimettir ama her nimet gibi aile bir imtihandır. Peygamber Efendimiz (salallahu aleyhi vesellem) buyur ki; 'Bir insanın imtihanı ailesiyledir.' Aile imtihansa demek ki, bazen bizi yoracak, üzecek, emek vermemiz, vakit vermemiz, gayret göstermemiz gerekecek. Hiç bir aile dertsiz tasasız olmaz. Ama bize düşen ahlaki ilkelerden asla vazgeçmeden güçlü bir aile için emek vermektir. Bugün ailelerin çok çabuk dağıldığını, maalesef boşanmaların hızla arttığını biliyoruz. Onun için bil hassa gençlerimize bir kere daha ailenin önemini ailelerine sahip çıkmaları gerektiğini ve bu aziz milletin aile geleneğinin, aile kültürünün son derece önemli olduğunu anlatmak zorundayız. İşte bu konferanslar aile bilincini geliştirmek için başladı. Bugün Mardin'de bu konferansların 37'nci düzenleniyor.  36 ilde yapıldı ve bugünde buradayız. 81 ilimizde aynı aile bilincini tekrar konuşalı istiyoruz."

Konferans, yapılan konuşmanın ardından sona erdi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)

 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir