• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mardin Müdürlüğü iş birliğiyle Mardin'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

DİKA'nın organize ettiği eğitim Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından 30 kişilik katılımcı grubuna verildi. DİKA'nın eğitim salonunda gerçekleştirilen girişimcilik eğitimi 4 gün sürdü.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız özellikle 18-29 yaş arası genç girişimcilerin bu eğitimler sonucunda iş kurmaları ve bu işi sağlıklı bir şekilde yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerinde bilinçli ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmalarını sağlamaktır" dedi.

Avrupa'daki girişimci yaşının 23-25 yaş aralığında seyrettiğini, ülkemizde ise girişimcilik yaşı ortalamasının 35 olduğunu dile getiren Altındağ, bunu 30'un altına çekmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu arada eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar alacakları sertifika sayesinde "KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı" kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabilecekler.

Yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50 Bin TL hibe ve 100 Bin TL geri ödemeli faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 Bin TL'ye kadar mali destek KOSGEB Mardin Müdürlüğü tarafından sağlanacak. (M. Salih Keskin - İLKHA)