• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
İsrail-Körfez ilişkilerine Arap basınından ağır eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar merkezli Arabi21 sitesinin yazarlarından Firas Ebu Hilal, hızla gelişen Körfez ülkelerinin İsrail ile normalleşme sürecinin “hem güldüren hem ağlatan bir ironi” olarak, kimsenin aklına gelmeyen “kara mizahın” parçası olduğunu belirtti. Londra merkezli Rai Al-Youm gazetesinin Ummanlı yazarlarından Bahit Kirdas Eş-Şahri ise bölgede İsrail lehine yaşanan son gelişmelerle, Tel Aviv rejiminin kendi şartlarını Arap ülkelerine dayattığına dikkati çekti.

ARAP ONURUNA AĞIR DARBE
Rai Al-Youm gazetesinin genel yayın yönetmeni ünlü gazeteci Abdulbari Atvan ise Netanyahu, Regev ve beraberindekilerin Körfez ülkelerinde boy göstermesini “Arap onuruna üç ağır darbe” olarak yorumladı.

Cezayir`in Eş-Şuruk gazetesi yazarlarından Ammar Yezeni de, “Yaşananlar bizim cehenneme dönecek olan bölgenin kapısında olduğumuzu gösteriyor” diyerek süreci değerlendirdi. Suudi Arabistan`ın Şarkul Avsat gazetesi yazarlarından Abdurrahman er-Raşid ise, İsrail`in Suriye`deki savaşa dahil olması gerektiğini iddia ederek Araplar`ın İsrail`le ilişkilerini geliştirmesini savundu. Raşid, Tel Aviv rejiminin bölgede gelişen yeni kutupların merkezine oturduğunu da iddia etti.

Kaynak: Yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir