• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
‘Yozlaşan tesettür anlayışını yeniden düzeltelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz/DOĞRUHABER

Tesettür bilinci hakkında Türkiye genelinde ciddi çalışmalar yapan Tesettür Seferberliği Platformu, (TESSEP) Şırnak Üniversitesi konferans salonunda anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte konuşan Platformun Genel Koordinatörü Aynur Sülün, yozlaştırılan tesettür anlayışının yeniden düzeltilmesi için çağrıda bulundu.

“KADIN HAYÂ DUYGUSUNU KAYBETTİĞİ ORANDA DEĞERİNİ DE KAYBEDER”

Hayâ duygusunun insana doğuştan verildiğini belirten Aynur Sülün, “Hayâ duygusu insana doğuştan verilmiştir. Bu duygunun amele dönüşmesi, hayata yön vermesi insanın onurlu, itibarlı bir hayat yaşamasına sebep olacaktır. Bu duygu en fazla kadınlarda bulunur. Sakınma, kaçınma duygusu olan hayâ erkeklerle arasındaki diyalogda ölçülü davranmasını sağlar. Kadının basit hal ve davranışlar içerisine girmesine engel olur. Böylece kadının itibarını muhafaza eder. Onun değersizleşmesinin önüne geçer. Kadın hayâ duygusunu kaybettiği oranda değerini de kaybeder. Batılı anlayış Rönesans`tan bu yana kadınların hayâ duygusuna karşı bir savaş yürütüyor. Onları bedenlerini sergilemeye, basit hal ve davranışlara bürünmeye itiyor, değersizleştiriyor. Kadın değersizleştikçe metaya dönüşüyor. Daha fazla sömürülüyor, eziliyor. Onun eliyle hayâsızlıklar, iffetsizlikler yayılıyor.” şeklinde konuştu.

“GELİN HEP BİRLİKTE EL ELE VERİP KADINLARIMIZI İHYA EDELİM”

“Toplumlar kadının hayâsızlaştırılmasıyla ifsat oluyor.” Diyen Sülün, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün biz Müslüman kadınların üzerine ciddi bir vazife düşüyor. O da hem kendi çocuklarımızdaki hayâ duygusunu kuvvetlendirmek, onları giyim, kuşam ve davranışları konusunda doğru bir şekilde yönlendirmek. Hem de kadınları, fıtratlarında var olan hayâ duygusunu yeniden diriltmeye, İslam`ın tesettürüne davet etmek. Yaradılışlarının anlam ve amacına kavuşmaları için ellerinden tutmaktır. Kadınlar ancak, hayâ duygusunun dışa vurumu, ameli hali olan tesettürle itibar kazanırlar. Onurlu bir hayata sahip olurlar. Onları bu hakikatler konusunda bilinçlendirmek biz Müslüman kadınların vazifesidir. Gençler! Gelin hep birlikte el ele verip kadınlarımızı ihya edelim. Tüm yozlaşmalara karşı birlikte bilinçlendirme çalışmaları yapalım. Yozlaşan tesettür anlayışını yeniden düzeltelim.”

“TESETTÜR BİR KALEDİR”

Öte yandan Cizre şehit Ömer Halisdermir imam hatip lisesinde "Haya edep giysisi giymek" konulu bir konferans da veren Sülün, “ Tesettür sadece başı örtmek değildir. Bununla beraber davranışların da haya ve edep, üzere olması lazımdır. Allah tesettürü emrederek kadınların itibarini korumak istemiş. Onların sömürülmemesi için tesettür gibi bir kaleye sığınmaları istenmiştir. Allah`ın emri olan tesettüre davet ettik genç kızlarımızı,  Onların programa olan coşkuları, heyecanla dinlemeleri bizi çok duygulandırdı. Rabbim genç kızlarımızı Salihalardan eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir