• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Yeşil Pedal Bisiklet Grubundan "çevreye duyarlılık" turu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından kurulan Yeşil Pedal Bisiklet Gurubu, ilçede "şehir içi çevreye duyarlılık turu" attı

Okul Müdürü Abdussamet Tayfur, Müdür Yardımcısı Mehmet Selim Tan ve Okul öğretmenlerinden Mehmet Zeki engin başkanlığında kurulan Yeşil Pedal Bisiklet Gurubu, Nusaybin'de "şehir içi çevreye duyarlılık turu "etkinliği yaptı. Yapılan etkinlik kapsamında trafik polisleri gözetiminde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulundan Mitani Kültür Merkezine oradan Cumhuriyet Meydanına bisiklet ile tur atıldı.

Cumhuriyet Meydanında biten bisiklet turu sonrasında basın açıklaması yapıldı. Yapılan 7 maddelik açıklamada ilçe halkı, daha güzel bir Nusaybin için duyarlı olmaya davet edildi.

Açıklamada, "Bisiklet yolunun yapılması ulaşım için büyük bir ihtiyacı gidermiştir. Bisiklet kullanımının artması çevremizin trafiğine ve temizliğine önemli bir katkısı olacaktır. Bisiklet kullanımın artması için yeni bisiklet yollarının açılması önem arz etmektedir. Trafiğin artık bir problem olduğu ilçemizde yolların ve kaldırımların esnaf tarafından eşyalarla doldurulup kapatılması artık çekilecek bir durum değildir. Bu konuda hem resmi görevlileri hem de esnafı acil göreve çağırıyoruz. Kışla Mahallesi üç yol kavşağından Melaz petrol kavşağına kadar şehir içi yolunun tamamen park alanı olmaktan çıkarılması önerimiz olmakla birlikte bu yerleri yaşanabilir hale getirecektir. Mardin yolu üzerinde yeni yapılan bisiklet yolunun esnafın eşyaları ile şimdiden kapatılması bizleri çok üzmektedir. Bisiklet yolunun metal bariyerlerle ayrılması tehlike arz etmektedir. Plastik dubaların takılması daha uygun olacaktır. Güzel bir Nusaybin'in oluşması ve yaşanabilir bir hale gelmesi için emeği geçen ve emeği geçecek olan herkese teşekkürlerimizi arz ediyoruz." denildi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir