• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Diyarbakır kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik operasyon nedeniyle Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 76 köy ve mezrada ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldığı belirtildi.

Valilik ayrıca söz konusu ilçelere bağlı kırsal bölgelerde düzenlenen başka bir operasyon kapsamında patlayıcı malzemeleri ve uyuşturucu maddelerinin ele geçirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Lice ilçesine bağlı olan Zümrüt, Gürbeyli, Kıpçak, Damar, Sığınak, Kıyıköy, Çıralı, Dibekköy, Budak, Dallıca, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Kutlu, Kayacık, Serince, Kabakaya, Uçarı, Yalaza, Ortaç, Ziyaret, Bağlan, Oyuklu, Çavundur, Esenler, Dolunay ve Türeli köyleri ile Ahmetbey, Guçik, Kola, Hasana, Navaladiriş, Dingil, Ayşe, Hacıhüseyin, Kuruca, Dablo, Alataş, Sınır, Pınar, Kolbağı, Bakanlar, Kalkanlı, Beğendik, Hacıcemil, Esenli, Çaylarbaşı, Göçer, Kerpiçören Çanak, Sağlam, Hevselbey mezraları; Kocaköy İlçesine bağı olan Arkbaşı, Tepecik, Boyunlu köyleri ile Akdiken, Hacıreşit, Varlık, Işıklar, Gökçe mezraları; Hazro ilçesine bağlı olan Çitlibahçe, Sarıerik, Ormankaya, Meşebağları, Kavaklıboğaz, Dadaş, Kırmataş, Terdöken, Gözebaşı köyleri ile Şahgeldi, Bayram, Nebiya, Yılgeçti, Teknebaşı, Ajikan ve Eldeğemez mezralarında 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 21.00'dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 31 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 24.00 itibariyle kaldırılmıştır." denildi.

Patlayıcı malzemeleri ve uyuşturucu maddeleri ele geçirildi

Valilikten yapılan bir diğer açıklamada Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 22.00'dan itibaren jandarma ve güvenlik korucularıyla icrasına başlanılan operasyonun bugün saat 02.00 itibariyle başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; PKK tarafından kullanılan bir adet boş sığınak tespit edildiği ve ardından kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Söz konusu sığınakta, toprağa gömülü vaziyetteki  jelikan bidonlar içerisinde 3 adet mayın EYP düzeneği, 430 kilogram amonyum nitrat, 6 adet büyük tüp, 4 adet küçük tüp, bir adet laptop bilgisayar, bir adet mayın EYP başlatıcı madde, bir adet güneş paneli, 30 adet büyük pil,  bir adet 4'lü pil bloğu, 220 metre elektrik kablosu ve çok sayıda giyim ve yaşam malzemesinin  ele geçirildiği belirtilen açıklamada, delil niteliğindeki malzemelerin muhafaza altına alındığı, diğer malzemelerin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca yapılan temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde, 511 kök kenevir  bitkisi ile  614 kilogram kubar,  4 ton 625 kg toz olmak üzere toplam 5 ton 239 kilogram esrar ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Yol kontrol ve adli arama faaliyetleri neticesinde; geçici olarak teşkil edilen 3 adet yol kontrol ve arama noktalarında (YKN) görevli personel tarafından, 698 şahıs ve 109 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi  içerisindeki 107 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 3 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Operasyon bölgeleri içinde bulunan köy ve mezralarda; Diyarbakır Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) ekipleri tarafından yapılan kontrol neticesinde, kaçak elektrik kullandığı tespit edilen (86) konut sahibi hakkında yasal işlem yapılmıştır." bilgisine yer verildi. (İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir