• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Vali Mantı'dan çiftçinin tepkisini çeken SÜTAŞ tesisine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Ali Mantı, düzenlediği basın açıklamasıyla gazetecilerle bir araya geldi, soruları cevaplandırdı.

Çeltiksuyu köyü yakınlarında yapılan ve bazı köylülerin, mera alanlarını kısıtlandığı gerekçesiyle tepki gösterdiği SÜTAŞ tesisine de değinen Mantı, SÜTAŞ tesisini olumsuz etkileyecek başka bir tesise izin vermeyeceklerini açıkladı.

SÜTAŞ yatırımının Bingöl ve Türkiye için önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Vali Mantı, "SÜTAŞ, Bingöl, bölgenin ve Türkiye'nin gururudur. SÜTAŞ'ın oraya konumlanmasıyla bazı insanlar hemen yakınındaki hazine arazisinin peşine düşüp, 'Oralarda hayvancılık yapacağım' gibi bir takım faaliyetler ve gayretler içerisine girdi. Biz bu konuda teknik olarak bir şey bilmediğimiz için SÜTAŞ'a bir yazı yazdık. Dedik ki sizin, 'Ne kadar mesafede bir tesis yapılırsa, sizin tesisler bundan etkilenir' diye bir yazı yazdık. Onlar da bize bir cevap gönderdiler. Diyorlar ki '3 kilometre yarıçapında yapılacak yeni hayvancılık ve işletme tesislerinin bizim fabrikaya ve üreteceğimiz ürünlere zararı olacaktır.' Biz de 3 kilometre yarıçapında, özellikle hazine arazilerinin olduğu yerlerde hiç kimseye izin vermeyeceğimizi, daha önce birkaç defa müracaat eden değişik kanallarla bu müracaattı zorlayan insanlara söyledik. Biz, 1-5 kişi için değil, Bingöl için, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile memleketin tamamı için bu tesis bizim için çok önemli. Özel sektörden ziyade, biz bu tesise bir kamu tesisi olarak bakıyoruz."

Mantı, "Bu tesisin doğrudan bin 500 kişi, dolaylı olarak 10 bin kişinin istihdam edileceği Türkiye'de böyle tesis sayısı ya var ya yok. Bu nedenle bu tür durumlara müsaade etmeyeceğimizi ben net bir dille bildirdim. Haberiniz olsun, yarın öbür gün bir takım özel amaçlı, çıkar amaçlı insanlar gelip oralarda hazine arazisini zorlamak, gelip oralarda bir şeyleri karıştırmak, ya da gelip oralarda yapılacak tesislere müdahil olmak gibi bir takım girişimlerde bulunurlarsa biz buna devlet olarak asla müsaade ve müsamaha etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir