• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Üniversite öğrencilerine "Bağımlı olma özgür ol" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Üniversitesi Şehri Nuh Bilgi ve Değerler Kulübü'nün organizasyonu ve Şırnak İl Müftülüğünün destekleri ile Yeşilay Cemiyeti Şırnak İl Başkanlığı tarafından, son zamanlarda yayılan uyuşturucu madde bağımlılığı hakkında Şırnak Üniversitesi öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla "Bağımlı olma özgür ol" semineri verildi.

Şırnak Üniversitesinin konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, üniversite dekanları ile öğrencileri katıldı

Seminerde katılımcılara hitap eden Yeşilay Cemiyeti Şırnak İl Başkanı Turgay Birlik, madde bağımlılığının her gün toplumda yaygınlaştığını belirterek özellikle okul çevrelerinde bu zehri satıldığını anlattı. Gençlerin bu zehir satıcılarına karşı dikkat etmesi gerektiğini, yerinde ve sürekli bir mücadele ile madde bağımlılığına son verilebileceğini söyledi.

Konuşmasının ardından İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Birlik, "Madde bağımlılığı insanoğlunun yaklaşabileceği en melanetli hususiyettir. Biz de üniversitemizdeki genç kardeşlerimizle beraber, hedef kesim genç nesil ve üniversitedeki gençler olduğundan dolayı Şırnak Üniversitesi katkılarıyla bir etkinlik düzenledik.  Madde bağımlılığı dünyada kabul görülmüş 3 önemli ayağı vardır. Birincisi farkındalık ayağı, ikincisi önleme ayağı, üçüncüsü rehabilitasyon ayağı. Bizim bugün burada icra ettiğimiz husus, farkındalık ayağını oluşturup toplumun bütün katmanlarını bu madde bağımlılığı hususunda toplumsal bir direnç, toplumsal bir mücadele tertipleyip muzaffer olmaktır. Allah'ın izniyle madde bağımlılığını coğrafyamızdaki insanların arasından söküp atacağız." ifadelerini kullandı (Ahmet Uçar - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir