• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
İlçe protokolü ve öğrencilerden çevre temizliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Solhan ilçesinde yüzlerce öğrenci ve ilçe protokolü sokaklarda çöp toplayarak örnek bir davranış sergiledi.  Solhan İlçe Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ve yaklaşık 8 bin kişinin farklı alanlarda katıldığı "Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz" programı kapsamında çevre temizliği gerçekleştirdi.

 Yüzlerce öğrenci,  kendi okullarının olduğu mahalle sokaklarını temizlerken İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş,  kurum amirleri ve vatandaşlar da D-300 karayolu çevresinde çöp temizliğini yaptı.

Yapılan program hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, İlçe Gençlik Merkezinin,  'Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz' programı kapsamında temiz çevre parolasıyla yüksekokul öğrencileri, lise öğrencileri, kurum amirleri, belediye, gönüllülerle beraber çevre temizliği faaliyeti yaptıklarını söyledi.

Bu çevre hepimizin çevresi, ortak çevresi olduğunu diyen Kaymakam Okumuş,  şunları söyledi:

 "Çevrenin ikamesi, çevrenin yedeği yoktur. Çevre bir tanedir. Günümüzde özellikle toprağı, suyu, havayı hunharca kirletiyoruz. Fabrikalar aracılığıyla, atıklar aracılığıyla olsun tüketicilerimizin, vatandaşlarımızın duyarsız hareketleri neticesinde çevre çok ciddi anlamda kirleniyor. Özellikle plastik ve metal çöpler yanında izmarit, kâğıt ve buna benzer çöplerinde sağlıklı bir şekilde deşarj edilmesi noktasında belediyemize ve vatandaşlarımıza yardım amaçlı bir farkındalık yapmış olduk.  30 Mayıs ve 5 Haziran dünya çevre günü olarak kutlanılıyor. Bence dünya çevre günü 365 gün olmalı, çevre ile ilgili söylenecek çok şey var. Toprağı ciddi anlamda çok kirletiyoruz. Bu temizlik mevzusu, topyekûn bir mevzudur. Topyekûn duyarlılıkla daha yeşil, daha temiz, güzel ve sürdürebilir bir çevreye kavuşacağımıza inanıyorum. Bu kapsamda bugün, bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir