• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
"Dünyada yapılacak en büyük hizmet insana ve topluma yapılan hizmettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Tuşba Belediyesi tarafından Seyrantepe Mahallesi'nde park açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe gerçekleştirdi.

Programında konuşan Van Valisi Vekili Faruk Bülent Baygüven, "Van'a geldiğim günden beri belediyelerle ilçelerde yapılan işleri değerlendiriyoruz. Bugünkü açılışını yapacağımız parkı, mahallemize, Tuşba'mıza ve Van'ımıza hayırlı olsun. Zorlu ve önemli bir süreç yaşıyor ülkemiz, bu süreçte de belediyecilik anlayışı özellikle sosyal belediyecilik anlayışını ülkemizde yaşatmamız gerekiyor. Çocuklar, gençler ve bayanlara yönelik olan projeler çok büyük önem arz ediyor. Seyrantepe Mahallesi'ne yapılan bu güzel park da bunun güzel bir örneği. Daha önceki hali ve şu anki halini göz önüne getirince insan, gerçekten mutluluk duyuyor ve daha güven ve huzurla geleceğe bakıyor. Yeni bir zorlu süreç başlıyor ve halkımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Başkan Fevzi Özgökçe ve ekibine bundan sonra yapacağı hizmette başarılar diliyorum, Allah azim ve gayret versin, Allah yardımcıları olsun. Dünyada yapılacak en büyük hizmet, insana ve topluma yapılan hizmettir. İnsanın kendi doğduğu büyüdüğü şehre hizmet etmek ve insanların dualarını almak ve insanların iyi bir hizmet alması, insanın hem bu dünyasını hem de diğer dünyasını çok büyük katkıları olacağına inanıyorum, bunun manevi hazzı, her şeyden daha önemli. Bu sürat ve bu hızdan başkanımızın dönmemesini temenni ediyorum. "diye konuştu.

"Aile Sağlık Merkezi ve mesleki kurslar da en kısa zamanda faaliyete geçecek"

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 2014 yılında göreve geldiğimizde Seyrantepe'de yollar çamurdan geçilmiyordu. Çocukların oynayacağı bir oyun alanı yoktu." dedi.

Özgökçe, "Biz Seyrantepe'nin öncelikle en acil ihtiyacı olan asfalt yolların ve kilit parke taşı olmak üzere camii, taziye evi, okul, sağlık ocağı ve tüm toplum yaşam merkezlerimizin olduğu alanlarda dedik ki insanlarımızın hayat standartlarını yükselteceğiz.   40 yıllık geçmişi olan Seyrantepe Mahallemize maalesef bir tek çivi çakılmamıştı. Biz halkımızın hizmetkârıyız dedik. Park yaptığımız alan, 2014 yılında mazot kaçakçılarının deposu olarak kullanılıyordu. Bu mahalle için canlı bomba gibi bir alandı. İmarda park olan bu yer ile ilgili bir yıl çalıştık. Doğum oranı hızlı olan çok fazla çocuk ve gencin olduğu bu mahalle de bir spor tesisi ve ailelerimizin çay içebilecekleri bir alanları yoktu. Çocuklar için oyun alanları gençler için futbol sahası ve tenis kortları oluşturalım dedik ve çocuklarımız enerjilerini burada sarf etsinler. Bugün Seyrantepe'de 40 yıl sonra ilk parkının açılışını yapıyoruz. Türkiye'nin en ucuz ekmeği olan halk ekmek büfesi bundan sonra bugün açılışını yaptığımız Seyrantepe Parkı'ndan yapılacak.  Sırada Aile sağlık Merkezi ve mesleki kurslar da en kısa zamanda faaliyete geçecek." şeklinde konuştu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal yaptığı konuşmada, Seyrantepe Mahallesi'nde yapılan parkın, hayırlı olmasını dileyerek Tuşba Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Tuşba ilçesi Seyrantepe Mahallesi Özgür Sokak üzerinde kurulan parkın, bin 800 metrekarelik alanıyla Tuşba halkına nefes aldırdı.

Programa, Van Vali Vekili Faruk Bülent Baygüven, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van YYÜ Rektörü Peyami Battal, Kurum Amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir