• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Türkiye`de ilk kez "görünmez" diş teli üretildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van YYÜ Teknokent'te Diş Hekimliği Fakültesi akademisyenleri, Türkiye'de ilk kez içeriden takılan "saklı diş teli" üretti.

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi akademisyenlerinin ürettiği diş telleri, hastaları rahatsız edici görüntüden artık kurtarıyor. Van YYÜ Teknokent'te çalışmalarını sürdüren akademisyenler, yamuk ve bozulmuş olan dişlere daha asimetrik bir form kazandırmak için dişlerin arka kısmına takılabilen ve dışarıdan fark edilmeyen diş teli üretti.

Teknokentte gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gizli tellerin teknoketteki firmalar tarafından üretildiğini belirtti.

Daha önce yurt dışından ithal edilen saklı tellerin bir hastaya yaklaşık 17 bin liraya mal olduğunu ifade eden Rektör Battal, "Teknokentte araştırma yapan firmalarımızın yaptığı bu çalışmayla birlikte, bu maliyeti 5-6 bin liraya düşürdük. Bu çalışmada ithal hiçbir parça yok ve tamamıyla teknokette üretiliyor. Bu çalışma neticesinde ülkemizden dışarıya döviz çıkmayacak ve yerli üretimde daha etkin, estetik kullanılan gizli teller buluşuna imza atıldı. Van YYÜ, ülkemizin dışarıya bağımlılığını azaltan, çok etkin çalışmalara imza atan önemli bir teknokent haline geldi. Bundan sonra bu çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

"Türkiye'de ilk teşebbüsü Van YYÜ olarak yaptık"

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Aydoğan ise "Daha çok erişkin hastalarca tercih edilen, estetik problemlerin yaşanmadığı tel tedavilerinin gizli bir şekilde yapıldığı bu tellerin imalatına başladık. Şu an aktif olarak 8 hastayı tedavi etmekteyiz. Türkiye'de bu konuda ilk teşebbüsü Van YYÜ olarak yaptık. Bu çalışmayla dünyada 6 üretici arasına girmiş bulunmaktayız." diye konuştu.

Görünmeyen tellerin estetik açısından kendisine fayda sağladığını söyleyen bir hasta, tellere kısa bir sürede alıştığını, bu tedavinin Van'da yapılmasından dolayı var olan memnuniyetini dile getirdi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir