• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
"Belediyenin gelirlerini artırdık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir kafede düzenlenen Kahvaltı Sohbet programında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Taşkın, Siirt Belediyesinin 2 yıldır yaptığı hizmetler noktasında bilgilendirmede bulunarak basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Belediye'ye kurumsal bir kimlik kazandırdık"

Hasta vatandaşların ayağına doktor ve hemşireyi götürdüklerini vurgulayan Taşkın, bu şekilde Belediye'ye kurumsal bir kimlik kazandırdıklarını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir ve Gaziantep Şahinbey belediyelerinin Siirt'te önemli projeler gerçekleştirildiklerini aktaran Taşkın, " Belediyenin gelirlerini artırıp giderlerini kısarak belediyeyi kâra ulaştırdık. Mezbahane ve itfaiye binaları, Kızlar Tepesi ve Helvacılar Çarşısı giydirme projelerinin tamamlanmasıyla belediye hizmetlerinin çok daha kendini hissettirecek." dedi.

Siirt'te 22 tane parkın 12 mahallede yapıldığını belirterek 2 sene içinde 30 park yapımına ulaşacaklarını aktaran Taşkın, "Göreve geldiğimizde 14 tane park vardı, inanın hepsini elden geçirdik ve 14 parkın üzerine İki park koyduk ve 2 yılda 30 parka çıkacağız. Elimizde ilk etapta ne kadar park varsa değerlendirdik. Ulus yanında 9 dönüm alan park yapılacak. Çok iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Kızlar Tepesi parkı şekil almaya başladı. Ayrıca mezbaha ve yeni bir itfaiye binası yapımı sürüyor. Desteklerinden dolayı İstanbul Büyük Şehir belediyesi ile Şahinbey Belediyesine teşekkür ediyoruz. Kızlar Tepesi ve mezbaha projeleri tamamlanırken Siirt'te büyük bir eksiklik giderilmiş olacak." İfadelerini kullandı.

"Eski Siirt'i kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamına almayı planlıyoruz"

Ayrıca eski otogar arsasında kadın yaşam merkezi projesini hayata geçirdiklerini diyen Taşkın, Siirt-Kurtalan Karayolu çevre yolu kavşağından başlayarak Atatürk Bulvarı'na, oradan Cumhuriyet ve Aydınlar caddelerine ışıklandırma çalışmaları yapılacak. Güres'in ışıklandırılması ve güzelleştirilmesi için önemli bir projemiz hayata geçecektir. Ayrıca eski Siirt olarak tabir edilen mahallelerini Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamına almayı planlıyoruz." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir