• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çiçek Sepeti Yaparken Kullanmanız Gereken 5 Çiçek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birbirinden güzel çiçekler ile oluşturulan çiçek sepeti tasarımları ev ve iş yerlerimizi güzelleştirmek için sıklıkla kullandığımız alternatifler arasında yer alıyor. Bu alternatif güzelliği kullanırken ise bir çoğumuz kendi tasarımlarını tercih ediyor. Elbette bunun birçok nedeni var. Bunların başında ise kolay yapımı geliyor. Kısa sürede harika çiçek sepeti tasarımları yapabilmek birçok insan için keyif verici bir durum.

Fakat çiçek sepeti yaparken tercih etmeniz gereken bazı noktalar söz konusu. Bunlar başında ise kullanacağınız çiçek türleri geliyor. Bu konuda insanların yaptığı ortak hata ise birbirinden uyumsuz çiçekler ile çiçek sepeti yapmaya çalışmak oluyor. Bu hataya düşmeden yine şık ve kolay çiçek sepeti tasarımı yapmanızın da yolları var. Özellikle ciceksepeti tasarımınız da mutlaka kullanmanız gereken çiçekler ile kusursuz bir çiçek sepeti oluşturabilirsiniz.

İşte çiçek sepetlerinde mutlaka olması gereken çiçekler;

1- Gerbera / Papatya

İlkbahar denildiği zaman akla gelen şeylerin başında kırların güzel çiçeği papatya yer alıyor. Beyaz yaprakları ve sarı gövdesi ile baş döndürücü bir yapıya sahip olan papatyalar, çiçek sepetleri içinde vazgeçilmez çiçeklerden birisi. Katacağı bahar havası sayesinde her baktığınız zaman size huzur verecek bir çiçek sepeti yapabilirsiniz.

2- Lilyum

Birbirinden farklı renkleri ile lilyumlar en ciceksepeti modelleri için en fazla tercih edilen türlerden birisi. Yaptığınız çiçek sepeti konseptine göre uygun lilyum rengini bulup seçerek görsel olarak mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.

3- Gül

Renkli bir çiçek sepeti aranjmanı istiyorsanız kullanmanız gereken çiçeklerin başında güller geliyor. Romantizmin ve aşkın temsilcisi olan kırmız güllerden masumiyetin sembolü olan beyaz güllere kadar her renginin rahatlıkla kullanılabiliyor olması da gülleri daha özel kılan bir detay.

4- Orkide

Eviniz için şık ve göz alıcı bir çiçek sepeti yapmaya karar verdiyseniz en büyük yardımcınız orkide olacak. Bakan herkesi kendisine hayran bırakan orkideler, aynı işlevi çiçek sepetinizde de gösterecek olan orkide ile evinize şık ve güzel bir hava katabilirsiniz.

5- Lisyantus

Farklı renkli lisyantus çiçekleri hemen hemen çiçek sepetindeki her çiçek ile görsel olarak eşsiz bir uyum yakalayabiliyor. Lisyantuslar bu özelliği sayesinde de çiçek sepeti aranjmanlarının vazgeçilmez çiçeklerinden birisi. Özellikle renkli ve görsel olarak uyumlu bir sepet istiyorsanız lisyantus çiçeklerini mutlaka kullanmanız gerekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir