• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Avusturya BM`nin göçmen paktından çekiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya Haber Ajansı (APA), ABD ve Macaristan'ın ardından Avusturya'nın da Birleşmiş Milletlerin "Güvenlik için Küresel Sözleşme, Düzenli ve Nizami Göç" paktından çekilmeye hazırlandığını duyurdu.

Haberde, Viyana'nın "ülkenin göç kararlarıyla ilgili egemenliğini kısıtlayacağı" gerekçesiyle göçmen paktından çekilmeyi planladığı belirtildi.

Avusturya, Fas'ın Marakeş kentinde Aralık ayında düzenlenecek olan toplantıda paktın kabul edilmesiyle ilgili anlaşmayı da imzalamayacak.

Daha önce Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da ülkesinin, Birleşmiş Milletlerin (BM) göçü küresel çapta düzenlemeyi amaçlayan süreçten çekilme kararı aldığını açıklamıştı.

BM üyesi ülkelerin büyük kısmının üzerinde anlaştığını duyurduğu pakt, küresel çapta göçmenlerin güvenliğini sağlamayı ve insan kaçakçılığını önlemeyi amaçlıyor. Tam adı "Güvenlik için Küresel Sözleşme, Düzenli ve Nizami Göç" olan 34 sayfalık metin, göç konusunda anlaşmaya varılan ilk uluslararası sözleşme olma özelliğini taşıyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir