• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Asker adayları: Profesyonel orduya geçilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bedelli askerlik başvuru süresi 3 Kasım'da sona ediyor. Bu kapsamda Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Batman'da da bedelli askerlik başvuruları devam ederken Askerlik Şubesi önünde ise adayların uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar, sürenin bitimine günler kala Askerlik Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturarak bekleyişini sürdürüyor.

Çoğu aday bedelli askerlik uygulanmasından yararlanmak için günlerdir kuyrukta beklediğini belirtirken, kimisi ise sabahın erken saatlerinde saatlerce ayakta sıranın kendisine gelmesini beklediğini kaydetti.

Kuyrukta bekleyen adaylar, evraklarını teslim ettikten sonra şubeden ayrılıyor. Çoğu asker adayı, bedelli için gerekli olan parayı yeni denkleştirdiği için başvuruda geciktiğini kaydetti. Yoğun başvurular nedeniyle gece yarılarına kadar askerlik şubesinin açık kaldığı öğrenilirken, Batman'da şu ana kadar 2 binin üzerinde bir başvurunun olduğu belirtildi.

"Bedelli iyi bir fırsat oldu"

Bedelli askerliğin çıkmasını uzun zamandır beklediğini aktaran Hasan Şayık, "Daha önce de işlerimizden dolayı askere gidemiyorduk. Böyle bir şeyin çıkması bizim için iyi bir fırsat oldu. Ben de başvuru yapmak için buraya geldim. Daha sonra gidip 21 gün askerliğimizi yapacağız." dedi.

"Profesyonel orduya geçilmeli"

Bedelli askerliğin sürekli olması gerektiğini söyleyen Şayık, "Bedelli askerliğin bir zaman mahsus değil, sürekli olması daha iyi olur. Çünkü benim gibi olan birçok insan var. İşi gücü oluyor, bırakıp da askere gidemiyor. Askerliğin profesyonel orduya geçmesi daha iyi olacaktır." diye konuştu.

"Bedelli 2-3 senede bir çıkarılmalıdır"

İşlerinin yoğunluğundan dolayı bedelli askerliğe başvurduğunu vurgulayan Emre Ay, "Bedelli askerlik için başvurduk. Uzun süre bekleyen arkadaşlarımız var. İş yoğunluğumuzdan dolayı uzun süreli askerliğe gidemiyorum. İşi gücü olan insanın askere gitmesini pek mantıklı bulmuyorum. Bedelli 2-3 senede bir bence çıkarılmalıdır. Zorunlu askerlik aslında şart ama 12 ay yapmanın bir anlamı yok. 6 ay olsaydı, gidilirdi." ifadelerini kullandı.

"Düzenli ordu ülke güvenliği açısından daha iyidir"

Günlerdir sırada beklediğini ifade eden Ramazan İnanç ise, şunları söyledi: "2-3 gündür sırada bekliyoruz. 2011'den beri tecilliyim. Bu düzenin getirilmesi güzel bir şeydir. Evli olan, işi gücü olan, memur olan arkadaşlarımız da var. Bedelli askerliğin çıkması onlar için iyi oluyor. Bedelli askerliğin devam etmesini isterim. Ben bedelliden yararlandım, bazı arkadaşlarının da yararlanmasını isterim. Bence düzenli bir ordu olması daha iyidir. Bir sene askerlik yapan ile 15 yıl askerlik yapan arasında fark vardır. Düzenli ordu ülkenin güvenliği açısından daha iyidir diye düşünüyorum." (Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir