• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde örnek imza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Kamu-üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi amacıyla çıkarılan 7033 sayılı kanun doğrultusunda, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi arasında işbirliği protokolü imzalanarak Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulması için önemli bir adım atılmış oldu.

Protokol imza töreninde, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir`in başkanlığındaki üniversite heyeti ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Gökaslan ve Bandırma Organize Sanayi Bölge Müdürü Onur Yüce yer aldı.

HEDEF

Kurulacak olan Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu`nun eğitim binası, laboratuvar ve atölyelerinin Bandırma Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından yapılması ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi`nin bünyesinde bulunan firmaların, Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmak için üniversitemizdeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapıyı kullanarak ortak çalışmalar yapılması hedeflenmektedir.

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir protokol imza töreninde, “Bu kapsamda kamu-üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak için de gayret ediyoruz. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve TEKNOKENT açma planlarımızı önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda da en büyük desteği Organize Sanayi Bölgesi`nden almayı umut ediyoruz. Kamu-üniversite-sanayi ortak çalışma açısından Organize Sanayi Bölgesi`nin içinde de bir yer düşünebiliriz. Hem Gönen Meslek Yüksekokulumuz, hem de yeni açmayı düşündüğümüz Bandırma OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz için ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu yeni program açma tekliflerimizi YÖK`e ileteceğiz. Yeni açılacak Bandırma OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine, Kaynak Teknolojisi ve Kimya Programlarını YÖK`ten talep edeceğiz. Yeni Meslek Yüksekokulumuz`un teknik programlar ağırlıklı bir meslek yüksekokulu olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“SANAYİCİLİĞİN ÜNİVERSİTE İLE İÇ İÇE OLMASINI İSTİYORUZ”

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, “Bu bir başlangıç protokolü. Üniversitemizle Ar-Ge çalışmalarını da fazlasıyla artırmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu Türkiye için de oldukça faydalı olacaktır. Gelişmekte olan bir sanayi bölgesine sahip olduğumuz için bu çalışmaların etkili olacağını düşünüyorum. Kamu-üniversite-sanayi işbirliği anlaşmalarını çok önemsiyoruz. Sanayiciliğin üniversite ile iç içe olmasını istiyoruz. Sanayiciler yatırım yapacakları yerlerdeki nitelikli işgücü ile altyapıyı çok önemsiyor. Ortaya çıkabilecek bu eksikleri de üniversitemiz ile olan çalışmalarla gidermiş olmayı umut ediyoruz” dedi. Konuşmalar sonrasında, işbirliği protokolü imzalandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir