• DOLAR 32.506
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2485.311
  • ...
Kasımi: Amerikalı yetkililer İran aleyhine psikolojik savaş uygulamak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, yaptırımlarla İran ekonomisini zayıflattıklarını ve Tahran yönetiminin bölgede eskisi gibi aktif olamadığı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Kasımi, Amerikalı yetkililerin İran halkı aleyhindeki cinayetlerini örtbas etmek için ekonomik terörizm ve zalimce ambargoları kullanarak, bahane üretmek ve psikolojik savaş uygulamak istediklerini söyledi.

Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun,  İran'ın bölgedeki varlığı ve terörizmle mücadeleden dolayı ekonomik gelişmesinin yavaşladığı iddiasına karşın bu sözlerin aldatmaca ve açık bir yalan olduğunu söyledi.

Kasımi, "Bölgede terörizmle mücadele ve İran sınırlarında barış ve istikrarın korunmasına yönelik planlar yeni bir şey değildi. Bu planlar Amerika'nın İran aleyhindeki planlarını hezimete uğrattığı için onları kaygılandırmaktadır." dedi.

İran ekonomisinin geçen yıllarda İran'ın terörizmle mücadelede öncü bir ülke olarak çalıştığında her zaman yüzde 8'in üstünde gelişme gösterdiğini ifade eden Kasımi, Amerikan yöneticilerinin İran ve bölge halkı aleyhindeki cinayetlerini örtbas etmek için, bahaneler yapmak istediğini belirterek, Amerika'nın zalimce ambargoları karşısında diğer ülkelerin ve kurumların tepkisini azaltmak için uydurma iddialarda bulunduklarını söyledi.

Kasımi, "Amerika'nın mevcut yönetimi, İran halkına karşı düşmanca politikaları ve tutumlarını nefret uyandıran rejimler, kişiler ve terörist grupların istekleri üzerine inşa etmekteler, fakat bunlar bir hayalden ibarettir. Bu davranışlar Amerika'nın son 40 yılda yaptığı stratejik hatalarının sürekli yaptığı hataların devamıdır ve maalesef tüm hezimetlere rağmen medeni bir çıkarıma ulaşmamışlardır." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir