• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
İstanbul`a atanan Vali Yerlikaya veda ziyaretlerinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 4 yıldır Gaziantep'te görev yapan Vali Yerlikaya, geçen cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile İstanbul Valiliğine atandı.

İstanbul Valiliğine atanan Vali Yerlikaya, veda ziyaretlerine başladı. Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından karşılandı.

Başkanlık makamında Şahin ile bir süre görüşen Vali Yerlikaya, daha sonra da Şehitkamil Belediyesini ziyaret ederek, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile vedalaştı. 

Programına Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek devam eden Vali Yerlikaya, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ve Meclis üyeleriyle vedalaştıktan sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve Birlik Yönetim Kurulu üyeleriyle vedalaştı.

Veda ziyaretlerine Gaziantep İhracatçılar Birliği ve Ticaret Borsasını ziyaret ederek devam eden Vali Yerlikaya, daha sonra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak'ı ziyaret ederek askerlerle vedalaştı. 

Vali Ali Yerlikaya gerçekleştirdiği veda ziyaretlerindeki değerlendirmelerde, Gaziantep'in başarısının formülü olan 'Gaziantep modeli'ni başarmak için kurum ve kuruluşların nasıl yoğun ve koordineli bir şekilde çalıştığını İstanbul'da bütün platformlarda anlatacağını ifade etti.

Vali Yerlikaya, "Gaziantep'te 2015 yılının Mart ayında başlayan mesaimiz, bugün sona eriyor. Bu gazi şehrimizin ışığını daha da yükseltmek, hemşerilerimizin refahı, huzur, asayişi, sosyal dayanışma, barış ve kardeşlik atmosferinin daha da güçlendirilmesi için bizler birlikte gayret ettik. Yerel yönetimlerimiz, adliyemiz, güvenlik güçlerimiz, üniversitelerimiz, mesleki teşekküllerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın ve hemşerilerimizin destekleriyle bu günlere geldik. İlimizin gelişmesi ve kalkınması için gece-gündüz demeden birlikte çalıştık. Bu hizmet yarışında bu günlere sevinç ve hüznü birlikte yaşayarak geldik. Bu dönemde istişareye her zaman önem verdik. Sevinç ve tasada tek yürek olabildiysek bunu 'Gaziantep Modeli'ne borçluyuz. Gazi şehir her alanda olduğu gibi birlik, beraberlik ruhuyla kardeş 80 vilayetine de ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bu şehirde ulaşılan bu birliktelik inanıyorum ki ilelebet devam edecek. Buna inancım ve güvenim de tamdır. Sizlerden helallik diliyorum ve İstanbul'da bir kardeşiniz olduğunu bilmenizi istiyorum. Kalbimiz gönlümüz her zaman sizlere açık olacak." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir