• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
"Öğrenci Andı` faşizm öğeleri barındırıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararına tepkiler sürüyor. "Öğrenci Andı" kararına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, kararın tekrar gündeme gelmesinin üzüntü verici olduğunu vurguladı.

"Öğrenci Andı"nın faşizm öğeleri barındıran bir metin olduğunu ve bu yüzden metni hukuki bulmadıklarını aktaran Çakan, toplumsal barışın oturduğu bu dönemde bu konunun yeniden gündeme getirilmesini manidar bulduğunu kaydetti.

Çakan, "Danıştay 'Öğrenci Andı' uygulamasının tekrar gelmesiyle ilgili yapılan başvuru üzerine yönetmeliğin geri alınması kararını iptal etti. Bununla ilgili gerek kendi sosyal medya hesabım üzerinden gerekse de baronun sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptık. 'Öğrenci Andı' meselesi yeniden Türkiye gündemine gelmesi, bizim açımızdan üzüntü vericidir." dedi.

"Öğrenci Andı faşizm öğeleri barındıran bir metindir"

"Öğrenci Andı" meselesinin ilkel bir uygulama olduğunun altını çizen Çakan, "Öğrenci Andı' faşizm öğeleri barındıran bir metindir. Bu nedenle biz bu metni hukuki görmüyoruz. Yine bu metin anayasamızın 'kimse ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin kanun önünde eşittir.' ilkesine de biz aykırı olduğunu düşünüyoruz. Umarım Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda hızlı bir şekilde adım atar. Gerçeği öğrendiğimiz kadarıyla Danıştay'ın ilgili kararını itiraz yoluyla Danıştay Dava Daireleri Kuruluna götürdüğünü biliyoruz, bu önemli bir gelişmedir." diye konuştu.

"Bu kararı hukuki olarak görmüyoruz"

Hatadan bir an önce geri dönülmesini temenni ettiklerini aktaran Çakan, "İnşallah Danıştay Dava Daireleri Kurulu, bu hatadan geri döner. Umarım ilkel, faşizm kokan andımız uygulaması tekrar gündemimize gelmez ve gündemimizde olmaz. Bu kararı hukuki olarak görmüyoruz. Danıştay'ın, aradan uzun bir süre geçmesine ve toplum tarafından da artık and meselesinin kabul edilmediği ortaya çıkmasına rağmen, bu dönemde böyle bir karar almasını manidar görüyoruz. Çünkü toplum artık alışmıştı buna, özümsemişti ve kabul etmişti. Artık and okunmamasını kabul etmişti. Bu konuda ciddi itirazlarda toplumda belirmedi, bir genel kabul vardı. Toplumsal barışın oturduğu bu dönemde, bu konunun yeniden gündeme getirilmesini manidar buluyorum. Umarım Danıştay Dava Daireleri Kurulu, bu hatasından geri döner, hukuki olmayan bir metne hukukilik kazandırmaz." ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir