• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Akıllı telefon bağımlılığından kurtuluş eski modellerde mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Geçen yıl dünya genelinde, internet bağlantısı olmayan ve sadece arama yapabilen eski model cep telefonlarının satışında yüzde 5 artış oldu. Aynı dönemde akıllı telefon satışındaysa yüzde 2'lik bir artışla telefon pazarındaki lider pozisyonunu pekiştirdi.

Ancak internet bağımlılığından kurtulmak isteyen insanların sayısı da her geçen gün artıyor.

Ekran bağımlılığından kurtarmayı hedefleyen "Stop Staring at Screens" (Ekranlara bakmayı durdur) kitabın yazarı, 'dijital detoks uzmanı' Tanya Goodin, eski model telefonlara olan ilginin artmasının şaşırtıcı olmadığını ifade etti. Uzmana göre, birçok kişinin dijital ortamdan biraz uzaklaşarak daha huzurlu bir hayat arzuladıklarını ileri sürüyor.

Son araştırmalar da insanların ekranlardan kaçınmaya calıştığına yönelik bir eğilim olduğunu ortaya çıkarıyor. Örneğin, Birleşik Krallık'taki telekomünikasyon düzenleyicisi Ofcom tarafından yapılan araştırmada, her beş kişiden ikisi, telefonlarıyla çok fazla zaman geçirdiklerini itiraf ediyor.

Ancak aynı araştırma İngilizlerin yüzde 78`inin akıllı telefon olmadan bir hayatı hayal bile edemediği tespit etti.

İngiliz psikolog Daria Kuss ise insanların akıllı telefonlara olan bağlımlığını şöyle anlatıyor: Aslında akıllı telefon kullanıcıları bu cihazları çok fazla kullanıldıklarının farkında, ama sosyal ağlarında olan bir şeyleri kaçırmamak için bu akıllı telefonlarını sıklıkla kullanmaya devam ediyorlar"

Akıllı telefonlardan önce piyasanın tartışmasız lideri olan Nokia ise, eski telefonlara olan ilginin artmasıyla, zamanın en popüler telefonlarından Nokia 3310'nu yeninden tasarlayarak kullanıcının hizmetine sundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri