• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
"Prens Selman Kaşıkçı`nın öldürülmesi talimatını Skype`la verdi" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika'da yayın yapan Rus RT televizyonuna katılan İngiltere eski milletvekillerinden George Galloway, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Galloway, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın elinde ciddi delillerin bulunduğunu söyledi.

Kendisine çok yakın birisinin eline geçen delillerin içeriğinden bahseden Galloway, "Kesin olarak biliyorum ki, çünkü bana çok yakın olan birisinin elinde olan bu delillere dayanarak sahne arkasında neler yaşandığına dair, bu videolar ve ses kayıtları açıkça ortaya çıkarsa, eğer ki fotoğrafın hepsi ortaya çıkarsa bu, 21'inci yüzyılın en yıkıcı video ve ses kayıtları olacak. Söylenene göre Veliaht Prensin (Muhammed bin Selman) kendisi Kaşıkçı'yla infaz edilmeden önce Skype aracılığıyla görüntülü konuşmuş. Ve yine söylenene göre veliaht prensin bürosunun yöneticisi bir kişi iye Skype üzerinden yaptığı başka bir konuşmada, 'o köpeğin başını bana getirin' diyor." ifadelerini kullandı.

Galloway, "Tüm bunlar, batının Yemen ve Suriye savaşındaki kilit müttefiki için yıkıcı olacaktır. Aynı şekilde bu durum batı politikacılarının dünyanın dört bir yanında olan banka yöneticileri ve medya kuruluşları için de yıkıcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in Kaşıkçı'nın oğlunu saraya davet edip taziyesini sunmasıyla ilgili olarak da Galloway, böyle bir senaryonun Shakespeare tarafından bile yazılamayacağını belirterek, "Kaşıkçının zavallı oğlu saraya zorla götürülüp babasının katiliyle el sıkıştırılıyor." değerlendirmesinde bulundu. (Ahmet Salim Çakar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir