• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Siyonistlerin yaraladığı Filistinli genç şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma günkü Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan ve işgal çetelerinin açtığı ateşle yaralanan bir genç daha şehit oldu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı kısa bildiride, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Miğraga bölgesi sakinlerinden 37 yaşındaki Yahya Bedir Muhammed El-Hasenat isimli gencin şehit olduğunu duyurdu.

Filistinli gencin, Cuma günü sınıra yakın bölgelerde gerçekleştirilen gösterilere katıldığı ve işgal çetesinin keskin nişancısının açtığı ateşle başından yaralandığı, tedavi için hastaneye kaldırıldığı ve ameliyata alındığı kaydedildi.

El-Hasenat'ın şehit olmasıyla birlikte Büyük Dönüş Yürüyüşü 31'inci Cumasında şehit olan Filistinlilerin sayısı 7'ye yükseldi. Cuma günkü gösterilerde ayrıca 250'den fazla Filistinli de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Gazze halkı 30 Mart'tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal çeteleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

30 Mart'ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşlerinde sivil ve savunmasız halka başta gerçek mermiler olmak üzere göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve insansız hava araçlarıyla saldıran işgal çeteleri şimdiye kadar 200'den fazla kişiyi şehit etti, 22 binden fazla kişiyi de yaraladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir