• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Allah`ın kendilerinden razı olacağı eşler olmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, aile içerisinde yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla "Aile İçi İletişim-İletişimsizlik" konulu bir seminer düzenledi.

HÜDA PAR Sultangazi İlçe Teşkilatının hazırladığı ve Sultançiftliği Hizmet Tesisleri'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan eğitimci Gülbahar Sabaz, aile içerisinde mutluluğun tesis edilebilmesi için önemli ipuçları verdi.

Eşine karşı itaat etmenin kişiyi cennete götüren bir yol olduğunu söyleyen Sabaz, kadının hak üzerinde eşine mutlak itaat etmesi gerektiğini vurguladı.

Sabaz, "Eğer erkekle inatlaşırsak kazanan kimse olmaz. Erkeğin tabiatında inat var, kazanmak istiyorsan yumuşak davranacaksın. Her şeye rağmen Müslüman kadın hak üzerinde eşine itaatkâr olacak. Böyle olursa Allah'ın (Cellel Celalluhu) istediği şekilde hareket etmiş oluruz. İtaat eden bir hanım huzur ortamının oluşmasını sağlar. Bu da mesut eşler ve barışık evlatlar yetiştirmeyi sağlar." dedi.

Hazreti Muhammed'in "Eğer Allah'tan (Celle Celaluhu) sonra bir kimsenin başkasına secde etmesini isteseydim kadınların eşlerine secde etmesini isterdim." Ve "Saliha kadın odur ki, kocası kendisine baktığı zaman onu hoşnut edecek, emrettiği zaman ona itaat edecek, evinden uzaklaştığı zaman da malını ve namusunu koruyacak." hadislerine atıfta bulunan Sabaz, şunları söyledi:

"İtaat bu çerçevede olmalıdır. Şimdi herkes düşünsün! Eşimiz bize baktığı zaman onu hoşnut ediyor muyuz?  Bir şey istediğinde 'evet' diyebiliyor muyuz? Yoksa bahaneler mi uyduruyoruz? Biz Allah'ın kendilerinden razı olacağı eşler olmalıyız."

Program sonrasında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş ise yaptıkları seminerlerin amacı hakkında şunları söyledi;

"Boşanmaların hızlı bir şekilde arttığı, çocuklarımızın, eşlerimizin sıcak yuvalarının dışında mutluluğu aradığı ve gençlerin evliliği hep ertelediği günümüzde, biz de aileler için neler yapabiliriz, diyerek HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları olarak aile içi seminer ve paneller yapmaya karar verdik. Her bir ilçe başkanımız bu gayretle kendi bölgesinde programlar hazırlamaya başladı. Aile içi iletişim ve eşler arası itaati sağlamak için çaba içerisinde oluyorlar. Daha önce Zeytinburnu'nda böyle bir program düzenledik. Bugün burada Sultangazi'de bu programı düzenledik ve yarın bir başka yerde aynı içerikte program yapacağız." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir