• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...

Şırnak Üniversitesi tarafından "Üç ülkenin kavşağında Silopi" temalı sempozyumda konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Şırnak Başkanlığı ile çalışmalar yaptıklarını belirterek, Silopi'de organize sanayi bölgesi kuruluşunu gerçekleştireceklerimi ifade etti.

Programın ardından Vali Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve beraberindeki heyet ile sanayi bölgesi için arazi incelemelerinde bulundu.

Aktaş, "Silopi, Suriye-Irak ile komşu, Dicle nehri ile Habur çayı arasında kalan bereketli topraklarıyla önemli bir coğrafyaya sahip bir ilçemizdir. Bu yönüyle ekonomik fırsatları da içine koyan bir ilçemiz. Yine bunun üzerine Habur gibi ülkenin ve dünyanın en önemli sınır kapılarından bir tanesine ev sahipliği yapıyor. İpekyolu ve Ortadoğu'ya açılan bir kapı durumundadır. Ülkemizin çok farklı yerlerinde üretim yapılıyor ve üretilen ürünler belki yüzlerce, binlerce kilometre kat edilerek Habur üzerinden ihraç ediliyor. Hâlbuki burada bölgemizde kurulacak fabrikalar, tesislerle yapılacak üretimin burada ihraç edilmesi üreticiler için de ihracatçılar içinde büyük imkânlar sağlayacaktır. Maalesef bu konuda Silopi ilçemiz hak ettiği noktaya gelmemiştir. Ama biz el birliği ile başta valiliğimiz olmak üzere bütün kurum kuruluşların desteği ile inşallah Silopi'mizde bu eksiği gidereceğiz. Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Osman Geliş de ifade etti. Çok ciddi bir çalışmayı yürütüyoruz. İnşallah Silopi'mizde bir organize sanayi bölgesi kuruluşu gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)