• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Avrupa`daki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteci-Yazarı Abdurrahman Dilipak, Gazeteci-Yazarı Selahattin Eş Çakırgil ve Gazeteci Yazarı Yıldıray Oğur Van'da düzenlenen "Van'dan Sesleniş" paneline katıldı.

Moderatörlüğünü Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Gözütok'un yaptığı panelde konuşan Dilipak, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntıların kapitalist sistemden kaynaklandığını söyledi.

Vanlı gazeteci Baki Karaca tarafından Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen panel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Vaski Genel Müdürü Ali Tekataş ve TSO Başkanı Necdet Takva'nın selamlama konuşmalarının ardından başladı.

Avrupa'da insanların insanlık değerlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Gazeteci-Yazar Dilipak, "Avrupa ülkelerinden obeziteden ölen insan sayısı, Afrika'da açlıktan ölen insan sayısından daha fazladır. Buralardaki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyorlar. Böyle bir dünyayı sürdüremeyiz. Türkiye ekonomik ve siyasi olarak hem bölgedeki hem de dünyadaki gelişmelerden etkileniyor. Önümüzdeki 10 yılın hem dünya için hem de Türkiye için önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum." dedi.

Gazetesi Selahattin Eşçakırgil ise Müslüman coğrafyasında huzuru bozan bir takım gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Ülke olarak güçlendikçe daha çok düşman çıkıyor karşımıza. Gönüllerimizi birleştirirsek ülke olarak çok daha iyi bir yerde olabiliriz. İmamsız olmayalım. İnandığımız değerlere göre hareket edelim." diye konuştu.

Gazeteci Yıldıray Oğur da ülkelerdeki ekonomik sıkıntıların temelinde o ülkelerin iç dinamiklerinin yer aldığını ifade ederek, "Hoşgörü ve eleştirel sorun yaşanan ülkelerde ekonomik sıkıntıların yaşanması tuhaf değildir. Hukuk devleti ve ekonomi arasında ciddi bir bağ vardır. Ekonomide devletler her zaman bir birine rakipler." şeklinde konuştu.

Program hediye plaket takdiminin ardından sona erdi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir