• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
İstanbul`a atanan Vali Yerlikaya`dan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yeni kararname ile Gaziantep'ten İstanbul Valiliği'ne atanan Vali Ali Yerlikaya, yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Gaziantep ve Gazianteplilerden hellallik isteyen Vali Yerlikaya, atanma kararı ile ilgili ise "Bu takdirin İstanbul'umuza hayırlar getirmesini niyaz ediyorum." şeklinde değerlendirdi.

Gaziantep'e 4 yıl boyunca hizmet ettiğini belirten Yerlikaya, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı kararname ile Gaziantep Valiliği görevinden İstanbul Valiliği görevine atanmış bulunmaktayım. Teveccühleriyle şahsıma bu görevi layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Gazi şehrimize 4 yıla yakın bir süre hizmet etmek nasip oldu. Bu süreçte pek çok zorluğun üstesinden İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, diğer bakanlarımız milletvekillerimizin katkı ve destekleriyle geldik. Hepsine minnettarım." dedi.

Gazianteplilerden hellallik isteyen Yerlikaya, "Gaziantep'in ışığını daha da yükseltmek için birlikte çalıştığımız şehrimizin bütün paydaşlarına ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Varlığıyla daima yanımızda olan tüm hemşerilerimden helallik isterim. Ben Gazianteplilerden razıyım. Allah da onlardan razı olsun. Gazi şehrimizin bahtı açık olsun. Bu takdirin de İstanbul'umuza hayırlar getirmesini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Valilikten "sosyal medya hesabı" açıklaması

Öte yandan, Vali Yerlikaya'nın, Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Gaziantep'ten İstanbul'a atandığının açıklanmasının ardından, sosyal medyada adına sahte hesaplar açıldı.

Söz konusu hesapta "İstanbul Valiliği'ne ben atandım. Kış tatilleri artık benden sorulur" yazılı ve Vali Ali Yerlikaya'nın fotoğraflarının yayınlandığı sosyal medya hesaplarının artmasının üzerine Gaziantep Valiliği'nden bir açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın herhangi bir sosyal medya hesabının olmadığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir