• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Millet, vekillerini tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin üzerinden yaklaşık 4 ay geçti. Seçimlerin sonucunda Mardinliler, 6 vekili meclise gönderdi. Şehmuz Dinçer, Cengiz Demirkaya AK Parti'den ve Mithat Sancar, Pero Dündar, Tuma Çelik, Ebru Günay ise HDP'den vekil seçilerek Ankara'ya gitti.

İLKHA muhabirleri, Mardinli seçmenlere kentin vekil sayısı ve isimlerini sordu. Ancak mikrofon uzatılan birçok vatandaş, Mardin milletvekillerinin sayısını ve isimlerini sayamadı. Bu da millet ile vekiller arasındaki kopukluğu ortaya çıkardı.

Milletvekillerinin şehirde aktif olarak bulunmadığını aktaran vatandaşlar, halk ile iç içe olmadıklarını ileri sürdü. Bazı vatandaşlar ise her seçim döneminde meclise gönderdikleri vekillerin Ankara'ya yerleştiğini ve kente bir daha dönmediğini savundu.

Bazı vatandaşlardan da samimi itiraflar geldi. Vatandaş, siyasetin kirlendiği için uzak durmaya çalıştığını söylüyor. Bu durumun etkisiyle Mardin milletvekillerini tanımıyor.

Seçmenlerin çoğu vekillerin isimleri bilmiyor

İsimlerini dahi bilmeyen vatandaşlar, "Milletvekillerini tanımıyorum. Cadde esnaflarını hiç ziyarete gelmediler. Vekillerin sadece seçim zamanında sahaya iniyor. Bir gün olsun mahallelere veya esnafa ziyarete geldiğini görmedik. Milletvekillerinin halktan uzak olduğunu düşünüyorum." dediler.

"Tanışıklığımız yok"

Mardin'de kaç tane milletvekilinin olduğunu ve isimlerini bilmediğini söyleyen Yasin Dayı, "Milletvekillerinin isimleri bilmiyorum. Daha önce herhangi bir tanışıklığımız da olmadı. Bu yüzden siyasetten uzak duran bir hayat yaşıyoruz. Vekillerin vatandaşını ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Gözden uzak olanca kalpten de uzak oluyor"

Halit Güneş ise "Mardin'de 6 tane milletvekili var. Şehmuz Dinçer, Cengiz Demirkaya bide Mithat Sancar var. Bunların dışında bilmiyorum. Memlekete çok duyarsız oldukları için, seçmenlerin yanına pek gelmedikleri için bir seçimden seçime uğruyorlar. Tabi araya bir zaman girince de seçmenler vekillerin isimlerini unutur. Gözden uzak olanca kalpten de uzak oluyor." dedi.

"Yerel seçimlere yakın gelip hal hatırımızı sorarlar"

Milletvekillerinin isimlerini bilmediğini söyleyen Burhan Döneray, "6 milletvekili var ama isimlerini bilmiyorum. Ancak ihtiyaçları olduğu zaman gelip bizi soruyorlar hayırlısıyla Mart'ta yerel seçimler var o zaman gelip hal hatırımızı sorarlar." diye konuştu.

"Kaç vekil var ve isimlerini bilmiyorum"

Mardinli bir öğrenci, "Mardin'in kaç tane milletvekilinin olduğunu bilmiyorum bir ara Orhan Miroğlu vardı, onu tanıyorum." dedi.

Ayakkabı boyacısı da "Mardin'den 6 milletvekili olduğunu biliyorum ama isimlerini bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Eşeğiyle yük taşımacılığı yapan vatandaş ise "Mardin ne kaç milletvekilinin olduğunu nede isimlerini bilmiyorum." şeklinde konuştu

"Bir şey yaptıkları yok ki isimleri akılda kalsın"

Seçmenlerden Mehmet Selim Demir, şunları söyledi: "Mardin'den 6 milletvekili olduğunu biliyorum ama isimlerini bilmiyorum. Çünkü bir şey yaptıkları yok ki isimleri akılda kalsın. Bir tane benim amcaoğlum (Orhan) Miroğlu, bir tane de eczacıdır hiçbir işe yaramadı. Mardin'e ne yaptılar? (Süleyman) Demirel döneminde (Mardin) 'Kale'ye deniz getireceğim' bunlar da öyle. Sigara paketinin üzerine yazıyorlar, paket bitti mi atıyorlar. Başka ne yaptılar?"

"Kimse Mardin'in halini sormuyor, perişanız"

Hasan Çolto, "Mardin'de 6 milletvekili var ama bir tane Şeyhmuz (Dinçel) var, onu tanıyorum. Diğerlerinin isimlerini bilmiyorum. Bazı milletvekilleri hiçbir şey yapmıyorlar. Kimse Mardin'e gelmiyor, Mardin'in halini sormuyorlar. Mardin perişandır." dedi.

"Bugüne kadar bir milletvekiliyle ne görüştük ne de tanıştık"

Latife Kaya, "Ben köyde oturuyorum, Mardin'in kaç tane milletvekili var bilmiyorum. İsimlerini de bilmiyorum. Bugüne kadar hiçbir milletvekiliyle ne görüştük ne de tanıştık." ifadelerini kullandı.

"İsimlerini unuttum"

İsminin yazılmasını istemeyen başka bir vatandaş ise "Mardin 6 milletvekili var, AK Parti'ninkini biliyorum, diğerlerini bilmiyorum. Şehmuz Dinçel ve diğerinin ismini unuttum. Onları o kadar görmemişim ama Kızıltepe'den olan (Cengiz) Demirkaya var, o devamlı gelip Kızıltepe'de geziyor." dedi.

"Seçimde gelip kendilerini tanıtıyorlar, sonra ihmal ediyorlar"

İsminin yazılmasını istemeyen başka bir kadın ise şunları söyledi: "Mardin'de bir milletvekili tanıyorum, diğerlerini bilmiyorum. Onun da ismini biliyordum ama şu an aklımda değil, unuttum. Seçimde gelip kendilerini tanıtıyorlar sonra ihmal ediyorlar, hiç kimseyi tanımıyor, sorunları bilmiyor söyledikleri birbirini tutmuyor. O kadar sorunlarımız var hele Belediye yüzünden sorunlarımız çok. Öz Mardinli olmama rağmen artık nereden eve gideceğimizi bilmiyorum." (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir